19
nov.
08

Zbori 2 ore, aştepţi 4 zile

Un sibian care trebuia să ajungă în Nigeria reclamă că a fost dezinfomat de angajaţii Tarom şi a pierdut legătura de la München către Lagos.taromUn avion Tarom pleacă cu întârziere de patru ore, pasagerul este îndrumat să se îmbarce totuşi, conexiunea la un alt zbor se pierde, iar „clientul“ trebuie să aştepte patru zile cursa următoare pe banii lui. Pe scurt, aceasta este păţania unui sibian care trebuia să ajungă la locul de muncă în Nigeria. Cine este vinovat într-un astfel de caz? Pasagerul îi acuză pe angajaţii care l-ar fi dezinformat, oficialii Tarom susţin însă că şi-au respectat obligaţiile legale.Întârziere de patru ore din motive excepţionale

În dimineaţa zilei de 10 octombrie, Vasile G. a mers la aeroportul din Sibiu, de unde trebuia să ajungă la locul de muncă din Nigeria, după două escale, la München şi la Roma.

În jurul orei de plecare, două reprezentante ale companiei Tarom au venit să anunţe că zborul este întârziat din motive excepţionale. Ştiind că biletul conţine două contracte, unul cu Tarom, celălalt cu Alitalia, Vasile a anunţat imediat despre situaţie, însă răspunsurile au fost evazive. Avionul a avut o întârziere de peste patru ore, iar bărbatului i s-a dat înainte de îmbarcare o hârtie prin care era informat că va ajunge la Roma cu ultimul zbor Alitalia. „Bun, zic eu, dar cum ajung în Nigeria? E treaba lor, a venit răspunsul, vă vor redirija cu o altă companie. Reprezentantul Tarom mi-a dat chiar propriul telefon să-mi anunţ compania de întârziere, fiindcă în Nigeria eram aşteptat de poliţia militară, pentru a fi escortat de la aeroport către locul de muncă“, povesteşte bărbatul.

În cele din urmă, Vasile a ajuns la München cu avionul Tarom, însă cursa spre Nigeria nu era decât patru zile mai târziu, deoarece biletul nu permite schimbarea companiei de zbor. „O chichiţă pe care refuz să cred că cei de la Tarom nu au observat-o, e meseria lor“, mai spune Vasile. Drept urmare, bărbatul a fost nevoit să plătească taxa de schimbare a rezervării şi să petreacă pe banii lui patru zile în împrejurimile Münchenului. „Ceea ce m-a distrus, aproape, a fost sentimentul de câine de pripas în faţa biroului Alitalia din München, atunci când operatoarea a înţeles că Tarom, compania din ţara mea, m-a minţit“, mai povesteşte cu tristeţe sibianul.

Oficialii Tarom: „I s-a acordat tot sprijinul

Purtătorul de cuvânt al companiei Tarom, Mădălin Tudor, susţine că nu au nicio responsabilitate în acest caz, pentru că pasagerul a avut bilete separate, de la Sibiu la München cu Tarom, iar pentru celelalte conexiuni cu alte companii. „Prin urmare, Tarom şi-a respectat contractul de a-l transporta doar până la München. Cu toate că zborul respectiv a avut o întârziere de aproximativ 4 ore, din motive de restricţie de trafic, personalul nostru de la sol, atât la Sibiu, cât şi la München, i-a dat tot sprijinul domnului“, adaugă Mădălin Tudor.

REGULI

Clienţii păgubiţi pot cere banii pe bilet

Atunci când pasagerii sunt puşi în situaţia de a li se anula zborurile sau cursa are o întârziere prelungită, ei pot cere banii înapoi, conform Regulamentului nr. 261/2004 al Parlamentului European. „Un consumator poate solicita rambursarea costului biletului dacă întârzierea este de cel puţin cinci ore şi el alege să nu-şi continue călătoria“, spune Mihai Titichi, şef serviciu juridic la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor. Companiile sunt obligate să asigure cazarea pasagerilor, ca şi transportul şi masa, dacă întârzierea avionului are loc din vina lor. Pasagerii au dreptul şi la acces gratuit la e-mail şi la două apeluri telefonice fără bani când companiile au întârzieri.


0 Responses to “Zbori 2 ore, aştepţi 4 zile”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 322.049 hits
noiembrie 2008
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: