07
dec.
08

Gadgeturi care nu-şi merită banii

Multe produse tehnologice arată bine şi promit performanţă, dar au preţuri care te fac să te gândeşti de două ori înainte de a le cumpăra.

Multe dintre gadgeturile şi serviciile din domeniul IT&C tentează încă de la prima vedere, însă cumpărătorul trebuie să se gândească de mai multe ori înainte de a lua o decizie. În comparaţie cu alte produse similare ca performanţe sau cu alternativele lor, multe tehnologii au preţuri „umflate“. Acum, că lumea trece printr-o criză financiară şi economică severă, preţurile acestora par şi mai ridicole pentru omul de rând. Revista „PC Magazine“ a enumerat câteva dintre tehnologiile cu preţuri excesive.

htcHTC Advantage. Poate fi numit laptop-telefon sau telefon-laptop. Oricum, preţul ultimei versiuni, X7510, este acelaşi, 1.400 de dolari. Iar până la urmă nu excelează la niciuna dintre cele două funcţii. Puţini sunt cei care plătesc cu uşurinţă peste 1.000 de dolari pentru un dispozitiv care rulează Windows Mobile, are un procesor de 624 Mhz, 124 MB memorie RAM şi 16 GB capacitate de stocare.

internet_mobilInternetul mobil. Cine are nevoie de internet mobil pe oriunde ar merge are nevoie şi de un modem wireless, care să funcţioneze în reţeaua unui operator de telefonie mobilă. Însă costurile unui astfel de serviciu sunt piperate. Chiar dacă marele avantaj este moblitatea, nu poate fi uitat faptul că vitezele de până la 7,2 Mbps nu prea permit multe lucruri în afară de e-mail şi navigarea pe internet. Ne referim aici la descărcarea de date, jucatul pe internet etc. Un abonament ieftin pentru acasă, care să permită accesul nelimitat la internet, costă minim 20 de euro pe lună fără TVA, iar viteza scade drastic după un prag de trafic aprins – de exemplu, 6 GB.

ssdSSDurile. Solid State Driveurile sunt hard diskuri care nu presupun părţi mobile. În cazul lor, informaţia este stocată pe memorie flash, şi nu pe discuri magnetice. Au astfel avantajul că sunt mult mai rezistente, ceea ce le face ideale pentru dispozitivele mobile, care pot fi supuse la şocuri mai des. Un SSD cu capacitate de 16 GB are un preţ minim de 250 de dolari. Unul de 128 GB costă de la 1.000 de dolari în sus, cam cât un laptop întreg.

iriver_spinniRiver Spinn. Acest player muzical a fost îndelung aşteptat, însă la ce oferă are un preţ ridicat. Modelul cu capacitate de stocare de 4 GB costă minim 250 de dolari – cam cât un iPod Touch de 8GB -, iar cel cu 8 GB, în jur de 300 de dolari. La aceiaşi bani, iPod-ul produs de Apple oferă capaciate de stocare dublă, ecran mai mare, conexiune Wi-Fi şi un magazin on-line de aplicaţii dedicat – App Store.

iphone_3giPhone 3G. În România, achiziţionarea unui telefon iPhone de la operatorul care are exclusivitate, Orange, presupune încheierea unui abonament de minimum 39 de euro pe lună, plus preţul telefonului, care este de minimum 175 de euro. Cine vrea să îl achiziţioneze cu cartelă preplă tită, Orange oferă modelul de 8 GB – la preţul de 509 euro, şi pe cel de 16 GB – la 609 euro. Pentru a fi folosit şi în altă reţea, la nota de plată se mai adaugă 100 de dolari, preţul cerut de Orange pentru a-l debloca.

*evz


0 Responses to “Gadgeturi care nu-şi merită banii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 325.204 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: