14
dec.
08

Top 5 secte sinucigaşe

Istoria contemporană arată că secte dintre cele mai ciudate reuşesc să atragă un număr mare de adepţi. Acestea sunt deosebit de periculoase, reuşind să spele creierii membrilor până la a-i convinge să îşi ia viaţa. cotidianul.ro vă prezintă topul celor mai ucigaşe astfel de secte.

5.Branch Davidienii

Această sectă s-a desprins în 1955 din Adventiştii Davidieni de Ziua a Şaptea. Mişcarea era caracterizată prin credinţa în faptul că Apocalipsa este aproape. Liderul cultului, David Kuresh, susţinea că cel mai mare duşman al sectei este statul american şi susţinea, de asemenea, că Dumnezeu i-a dat dreptul să procreeze cu toate femeile din sectă, inclusiv minore. Pe lângă acuzaţiile de viol asupra minorilor, davidienii erau acuzaţi şi de deţinere ilegală de arme. În anul 1993, FBI şi ATF au încercuit ferma davidienilor de la Waco Texas. Asaltul s-a încheiat cu un incendiu în care au murit 76 de persoane, dintre care 21 de copii.Se pare că sectanţii umpluseră ferma cu gaz, materiale inflamabile şi grenade, cărora le-au dat foc. Unii jurnalişti au susţinut însă că focul ar fi putut începe accidental.

4. Poarta Raiului

Această sectă ce şi-a avut sediul în San Diego, în California, a fost înfiinţată şi condusă de Marshall Applewhite şi Bonnie Nettles şi se baza pe credinţa în OZN-uri. Membrii sectei credeau că planeta Pământ va fi reciclată de către extratereştri, iar singura cale de a scăpa este să părăseşti planeta imediat. Această plecare se putea obţine luându-ţi viaţa, un act pe care nu îl considerau sinucidere, ci “să treci la nivelul următor”. Trebuia însă să urăşti din tot sufletul această lume pentru a putea trece la nivelul următor. Sectanţii considerau corpul un simplu “vas” în care se află sufletul, ce trebuie eliberat. Membrii grupului îşi adăugau particula “ody” la finalul numelui, pentru a se recunoaşte între ei.

Secta şi-a început activitatea la începutul anilor ’70, când Marshall Applewhite îşi revenea după un atac de cord în timpul căruia susţinea că a trecut printr-o experienţă de moarte clinică. În spital a cunoscut-o pe Betty, care era infirmieră, ajungând să creadă că ei erau “cei doi” despre care vorbeşte Biblia în Cartea Revelaţiei, deoarece “religia” lor combina elemente ale creştinismului cu credinţa în extratereştri. Cei doi au început să călătorească prin toată ţara, pentru a aduna adepţi. S-au autonumit, de-a lungul timpului, “Bo şi Beep” sau “Do şi Ti”. Betty a murit însă de cancer.

Trei membri ai sectei, Thurston-ody, Sylvie-ody şi Elaine-ody, au lucrat, înainte de sinuciderea în grup, pentru Grupul de Dezvoltare Avansată, o companie care producea tehnologie pentru armata americană. Când şi-au dat demisia, în 1997, i-au spus şefului lor de la companie că “şi-au terminat misiunea”.

38 de membri ai grupului, alături de Applewhite, şi-au luat viaţa într-o vilă din San Diego, la 26 martie 1997. Alţi doi foşti membri ai sectei s-au sinucis ulterior. “Credincioşii” s-au sinucis luând fenobarbital amestecat cu votcă, dar şi-au pus şi pungi de plastic pe cap, pentru a se asigura că se vor asfixia. Au fost găsiţi fiecare în patul său, cu faţa şi partea superioară a corpului acoperite cu o pătură purpurie. Fiecare membru al sectei avea cinci dolari şi 75 de cenţi în buzunar. Toţi cei 39 erau îmbrăcaţi la fel, în treninguri cu insigna “Heaven’s Gate Away Team” pe umăr şi cu pantofi de sport Nike noi în picioare. Sinuciderea s-a produs în ture, iar cei rămaşi în viaţă făceau curat după cei plecaţi primii. Momentul sinuciderii a fost ales odată cu trecerea cometei Hale-Bopp în apropierea Pământului.

3. Ordinul Templului Solar

Această societate secretă se bazează pe continuarea tradiţiei Cavalerilor Templieri şi a fost înfiinţată de Joseph di Mambro şi Luc Jouret în 1984, la Geneva. Scopurile sectei erau să stabilească “noţiuni corecte de autoritate şi putere în lume”, să se pregătească pentru a doua venire a lui Isus Christos, sub forma unui rege-dumnezeu solar, dar şi unificarea tuturor cultelor creştine cu islamul. Secta avea filiale în Canada, în Australia, Elveţia, Martinica, dar şi în alte ţări. Practicile lor amestecau tradiţii creştine cu ritualuri New Age, dar şi templiere. Jouret atrăgea membri cât mai atractivi, bogaţi şi puternici şi se susţine chiar că din grup ar fi făcut parte şi câţiva europeni influenţi sau membri ai conducerii companiei Hydro-Quebec. Şefii sectei, în număr de 33, se aflau la Zürich.

În octombrie 1994, bebeluşul de trei luni al lui Emmanuel Dutoit, membru al sectei, a fost ucis la centrul sectei din Quebec. Copilul a fost înjunghiat de mai multe ori cu un par de lemn. Se crede că Di Mambro a ordonat crima, deoarece credea că bebeluşul ar fi Antichristul. După câteva zile, Di Mambro şi alţi 12 membri ai sectei au participat la “o ultimă cină” rituală. După câteva zile au început să aibă loc sinucideri şi crime rituale în două sate din Elveţia şi la Morin Heights, în Canada. 15 membri s-au sinucis cu otravă şi 38 au fost ucişi. Cadavrele prezentau urme de droguri. Clădirile au fost incendiate, pentru a “purifica” locul.

În vestul Elveţiei au fost găsiţi apoi alţi 48 de membri morţi, împuşcaţi în cap, într-o capelă secretă sub pământ, plină cu obiecte de cult de inspiraţie templieră. Majoritatea aveau pungi de plastic pe cap, probabil ca simbol al dezastrului ecologic ce va distruge lumea, după ce membrii sectei vor fi plecat pe Sirius (unde credeau că vor ajunge prin sinucidere). Alte victime au fost găsite în trei cabane. Scrisorile de adio arătau că membrii au “plecat” pentru a scăpa de “ipocrizia şi oprimarea din această lume”. Printre cei morţi în Elveţia se numărau un primar şi un jurnalist. Documentele adunate la Quebec arată că unii membri donaseră şi peste un milion de dolari liderului sectei, Joseph di Mambro. Toate sinuciderile au avut loc aproape de echinocţiu sau solstiţiu. Numărul total al victimelor ajunge la 74. Michael Tabachnik, un cunoscut dirijor elveţian, a fost arestat la sfârşitul anilor ’90 pentru că a participat la organizarea crimelor. A fost achitat în 2001. Secta continuă să existe, având între 150 şi 500 de membri.

2. Mişcarea pentru Restaurarea Celor Zece Porunci ale lui Dumnezeu

778 de membri ai sectei au murit în 2000 în Uganda. Secta se desprinsese din Biserica Creştină Romano-Catolică din Uganda, la sfârşitul anilor ’80, fiind înfiinţată de Credonia Mewrinde şi Joseph Kibweteere. Mwerinde, producător de bere din banane, şi Kibweteere, politician, susţineau că fuseseră martori la apariţii ale Fecioarei Maria. Membrii sectei încercau să respecte întocmai Cele Zece Porunci. De teama de a nu încălca a noua poruncă: “Să nu depui mărturie falsă”, membrii sectei nici nu mai vorbeau, ci discutau prin limbajul semnelor. Sexul era interzis, ca şi săpunul. Sectanţii credeau că Apocalipsa va avea loc în anul 2000.

Odată cu apropierea anului 2000, membrii sectei au vândut tot ce aveau foarte ieftin, şi-au mărturisit păcatele şi au renunţat să lucreze câmpul. 1 ianuarie a trecut fără ca sfârşitul lumii să vină, iar sectanţii au început să se neliniştească şi să ceară socoteală şefilor. Se pare că unii membri s-au răsculat. A fost prezisă imediat o altă dată pentru sfârşitul lumii: 17 martie. Secta a ţinut o petrecere imensă la Kanungu. Sectanţii au cumpărat 50 de litri de acid sulfuric. La 17 martie 2000, credincioşii au dispărut într-un foc imens, deşi nu se ştie exact dacă a fost vorba de o sinucidere în masă sau de o crimă în masă.


1. Templul Popoarelor de la Jonestown

La 18 noiembrie 1978, 918 persoane, dintre care 274 de copii, şi-au pierdut viaţa în Jonestown, în Guyana, în cea mai mare sinucidere colectivă.

Templul Popoarelor a fost fondat la mijlocul anilor ’50, practicând “socialismul apostolic”. Templul susţinea că “cei care au rămas drogaţi de opiul popoarelor trebuie aduşi la lumină, la socialism”. În 1973, liderul sectei, Jim Jones, a decis ca grupul să se mute în Guyana, datorită guvernului de stânga ce ar fi acceptat cu uşurinţă prezenţa sectei. Jones susţinea că “suntem cei mai puri comunişti din câţi există pe pământ”. În tabăra din Guyana se vizionau doar filme sovietice de propagandă, furnizate de Ambasada URSS. După opt ore de muncă urmau opt ore de studiu al comunismului, după modelul patentat de Kim Ir Sen. Copiii îi spuneau “tată” lui Jones şi nu îşi vedeau părinţii decât seara, foarte puţin. Jones aplica şi tehnici de control mental importate din China şi Coreea de Nord.

În timpul unei vizite a congresmanului american Leo Ryan, sectanţii l-au ucis pe acesta, ca şi pe un reporter NBC şi alţi trei membri ai delegaţiei. În ultima înregistrare existentă cu Jones, acesta le spune credincioşilor că URSS nu îi va mai primi pe teritoriul său din cauza acestor crime. Când membrii sectei au început să ţipe de disperare, Jones le-a spus: “Acesta nu este un mod în care să moară socialiştii sau comuniştii. Trebuie să murim cu demnitate”. Cei 918 au murit prin otrăvire cu cianuri, cu excepţia lui Jones, care s-a împuşcat. Sinuciderea de la Jonestown este al doilea incident ca număr de morţi americani, după atentatele de la 11 septembrie 2001.


2 Răspunsuri to “Top 5 secte sinucigaşe”


 1. 23 aprilie 2013 la 05:16

  Thank you for the auspicious writeup. It in reality used to be a enjoyment account it.
  Look complex to more delivered agreeable from you! By the way, how can we keep in touch?

 2. 10 mai 2013 la 02:59

  Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make my
  blog shine. Please let me know where you got your theme.
  Appreciate it


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

 • 331.120 hits

Arhive

Top click-uri

 • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Rusaliile Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: