Cum să-ţi revii din mahmureală

Benefic Bananele şi lămâile au efect revigorant
Cum să-ţi revii din mahmureală
Specialiştii recomandă apa şi sucurile reci
Odihna este şi ea foarte importantă


O noapte de beţie are efecte nefaste asupra organismului, orice zgomot devenind insuportabil, din cauza durerilor de cap. Specialiştii publicaţiei „The Sun” au găsit însă câteva remedii împotriva mahmurelii, care ne ajută să ne regăsim vigoarea.beatAceştia susţin că, în primul rând, trebuie schimbată băutura şi că nu alcoolul în stare pură este cel care ne creează probleme, ci celelalte chimicale pe care le conţin cocktailurile, cum ar fi, de exemplu, coloranţii. Pentru că alcoolul este diuretic, nivelul de apă din organism scade drastic.Potrivit publicaţiei citate, atunci când alcoolul ajunge la creier, acesta blochează producţia unui hormon numit vasopresin. Din această cauză, rinichii ajung să direcţioneze lichidele direct în vezica urinară, în acest fel explicându-se de ce urinăm mai mult atunci când bem.

Astfel, apa, sucurile sau alte băuturi fără alcool ne vor ajuta să reinstalăm echilibrul în organism. Totodată, bananele sunt o sursă importantă de potasiu şi săruri minerale, acestea reuşind să rărească drumurile spre toaletă.

Dulciurile au rolul de a reglementa nivelul de glucoză din sânge, fiind recomandate după excesul de alcool. Ouăle la micul dejun pot restabili nivelul vitaminei B, dar şi al proteinelor care dau organismului putere, iar lămâile pot preveni deshidratarea.

Un antidot împotriva mahmurelii este cât mai multă odihnă. Timpul de refacere diferă, deoarece fiecare om are metabolismul lui, dar şi o cantitate diferită din enzima care absoarbe alcoolul. Nu este recomandat să începi să bei fără să mănânci înainte sau să amesteci băuturile, pentru că durerile de cap de a doua zi vor fi foarte intense. Este bine ca persoana care a consumat alcool în exces să bea, a doua zi, apă şi sucuri reci, să mănânce alimente acre, cum sunt murăturile şi lămâile”, spune prof.dr.Constantin Dumitrache, de la Institutul Parhon.

Nu este recomandat să începi să bei fără să mănânci înainte” – Prof. dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul Parhon

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.