17
dec.
08

Băncile cer avans jumătate din credit

Intermediarii de credit au ajuns să îşi sfătuiască potenţialii clienţi să mai aştepte pentru a accesa un împrumut. Creditele garantate sunt aproape inexistente.

Nouă bănci dintre partenerii Kiwi Finance, unul dintre cei mai importanţi brokeri de pe piaţa autohtonă, au încetat să mai acorde credite începând cu luna noiembrie, spune Anca Bidian, preşedintele Kiwi. De altfel, brokerul a început deja să îşi sfătuiască potenţialii clienţi să mai aştepte pentru a contracta un împrumut, mai ales dacă este vorba despre un credit ipotecar sau despre unul de nevoi personale cu garanţii. „Până se vor relua tranzacţiile pe piaţa imobiliară, băncile nu pot lua în calcul o garanţie despre care nu ştiu dacă mâine se topeşte“, a afirmat Bidian, care a mai precizat că avansurile solicitate sunt cuprinse între 25 şi 50%.

Afacerile brokerilor, în general, au fost puternic lovite de criza financiară, unii dintre ei fiind nevoiţi să îşi reevalueze drastic ţintele pentru 2008 şi chiar 2009.

Comparând luna noiembrie a anului curent cu luna noiembrie a anului trecut, rata de aprobare a dosarelor de credit cu destinaţie imobiliară a scăzut cu aproape 40%.
În funcţie de momentul în care a fost depusă documentaţia necesară obţinerii creditului la instituţia de creditare respectivă, analiza s-a bazat fie direct pe regulamentul de creditare, fie a fost reluată ţinând seama de acesta
”, a apreciat pentru Cotidianul Roxana Gavrilă, director de marketing la Credit Team, cel mai important jucător de pe piaţa intermedierii de credite.

Noiembrie a fost o lună „de top” în privinţa scăderilor înregistrate de intermedierea de credite. „Dacă în octombrie am înregistrat o creştere de 60% la creditele intermediate faţă de septembrie, în noiembrie au fost trei săptămâni în care ne-am sfătuit clienţii să aştepte cu creditul, pentru că a fost o situaţie volatilă, condiţii care se schimbau de la o zi la alta“, a spus Bidian. Preşedintele Kiwi Finance apreciază că factorii care ar putea influenţa în mod direct stimularea creditării ipotecare constau într-un plan coerent anticriză realizat de Guvern, politica monetară şi administrativă a băncii centrale, politica de risc a băncilor şi atingerea unei convergenţe a preţurilor practicate de dezvoltatorii imobiliari cu putere reală de cumpărare.

Pentru 2009, aceste politici şi strategii sunt absolut obligatorii, dar sunt convinsă că vor fi definite. Acum depindem de politic, poate mai mult decât din 1989 încoace, pentru realizarea unui plan de guvernare stabil“, a precizat preşedintele Kiwi.


0 Răspunsuri to “Băncile cer avans jumătate din credit”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 331.047 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Rusaliile Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: