24
dec.
08

LEGE SFIDATĂ/Executări silite, după ureche la Timişoara

Primăria Timişoara şi-a pus în cap comunitatea de afaceri, după ce Direcţia Fiscală a emis nu mai puţin de 2.000 de somaţii pentru neplata la timp a unor impozite pe clădiri.Somaţiile prevăd sume aberante, restanţe şi majorări din anul 2003 încoace. Emise între 12 şi 15 decembrie, aceste hârtii îi anunţă pe contribuabili că împotriva lor “s-a pornit executarea silită”, cu toate că aproape toţi cei 2.000 de agenţi economici sunt cu plata impozitelor la zi. Mai mult, termenul de plată de 15 zile nu poate fi respectat, deoarece direcţia fiscală a primăriei a intrat în vacanţă de la 22 decembrie. Mulţi dintre agenţii economici timişoreni vor să dea primăria în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

SOMAŢII FĂRĂ ACOPERIRE
Peste 2. 000 de patroni s-au trezit peste noapte cu astfel de somaţii prin care li se cere plata unor impozite pe care ei le-au achitat deja. Mai mult, somaţiile au fost emise începând cu 12 decembrie şi cu un termen de plată de 15 zile. Aceasta, în condiţiile în care Direcţia Fiscală a primăriei a intrat în vacanţă de ieri. Majoritatea celor somaţi au dările plătite la zi, dar se tem să nu se trezească cu executorii judecătoreşti la uşă în primele zile ale lui 2009. Mai bine de jumătate din cei 2.000 de patroni somaţi au hotărât să atace în instanţă decizia primăriei. “Oamenilor le e frică că se vor trezi cu conturile blocate după 1 ianuarie. Este o modalitate subversivă de a lua banii oamenilor. Cei slabi de înger vor plăti, chiar dacă nu au nici o restanţă. Când eşti anunţat peste noapte că s-a început executarea silită împotriva firmei tale, deşi ai toate dările plătite la zi, simţi că urmează să faci un atac de cord”, ne-a declarat Ion Răducanu, membru al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România şi fost consilier local. Acesta s-a consultat cu peste 300 de patroni aflaţi în această situaţie şi vor da în judecată semnatarii somaţiilor pentru abuz în serviciu. “La primărie se lucrează haotic. Probabil sunt într-o criză financiară şi au încercat acest tertip al presiunii psihologice. Eu am făcut parte din Consiliul Local Timişoara şi cred că mai există o variantă: cei de la Direcţia Fiscală au pierdut baza de date cu contribuabilii sau această bază de date este neactualizată de ani de zile”, a mai declarat Ion Răducanu.

CER SENIN LA PRIMĂRIE
Adrian Bodo, directorul Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, era plecat în vacanţă încă de vinerea trecută. Telefonic, acesta a desfiinţat somaţiile semnate chiar cu propria mână. El consideră firesc să fie somate cu executarea silită a 2.000 de firme, chiar dacă majoritatea nu au nici o datorie către primărie.

Şi ce dacă e vacanţă? Firmele pot plăti cu ordin de plată.
De anul trecut până acum am introdus în baza de date peste 80.000 de declaraţii de plată. Unele e posibil să nu apară în baza de date. Noi am neglijat baza de date până anul trecut. La ce volum de informaţie prelucrăm şi din cuaza lipsei de date pot apărea erori. Termenul de 15 zile este unul prevăzut de lege, dar cei cu datorii pot merge în Laponia în vacanţă liniştiţi şi pot plăti în ianuarie. Cei fără datorii nu trebuie să îşi facă probleme că au fost somaţi, la ei e vorba doar despre o regretabilă eroare
”, ne-a declarat Adrian Bodo, directorul Direcţiei Fiscale din primărie. Dincolo de vorbele acestuia, patronii firmelor se tem de somaţia scrisă şi de executarea silită, fie ea chiar şi ilegală. Eventuala blocare a conturilor şi a activităţii în primele zile din ianurie se va lăsa cu peste o mie de procese împotriva Primăriei Timişoara.

*jurnalul


0 Responses to “LEGE SFIDATĂ/Executări silite, după ureche la Timişoara”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 322.333 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: