30
dec.
08

Premierului Boc i s-a pregătit patul lui Năstase

Noul premier urmează să primească de la RA-APPS o locuinţă de protocol, foarte probabil un apartament în celebrul bloc de VIP-uri din Strada Mareşal Prezan, unde au locuit Băsescu şi Năstase şi unde încă stă Văcăroiu.

Odată cu funcţia de premier, Emil Boc primeşte, conform legii, toate privilegiile de rigoare: escortă SPP, girofar şi, mai ales, locuinţă de protocol, deoarece primarul Clujului nu are casă în Bucureşti. Până acum, preşedintele PDL, acuzat de presă că a petrecut mai mult timp la Bucureşti, la şedinţele de partid, decât la Cluj ca primar, a folosit un apartament închiriat pe Calea Victoriei, dar aici SPP nu-i poate oferi protecţie în condiţiile prevăzute de lege pentru noua sa demnitate de şef al Guvernului.

Oficial, premierul Boc susţine că nu a făcut nici o cerere pentru locuinţă de serviciu. „Guvernul, în numele premierului, nu a făcut o cerere către Regie pentru a i se pune acestuia la dispoziţie o reşedinţă de protocol.
Pentru primul-ministru acest aspect nu este o prioritate
“, a transmis serviciul de presă al Guvernului.

Surse din RA-APPS au declarat însă pentru Cotidianul că Emil Boc a făcut deja o cerere pentru locuinţă de serviciu, punând ochii pe fosta casă de serviciu a lui Adrian Năstase, din Strada Mareşal Prezan nr. 4, lângă Arcul de Triumf. Primul-ministru a negat însă existenţa vreunei cereri oficiale. Sursele citate susţin că locuinţa din Prezan este „disponibilă şi oferă condiţiile necesare pentru a găzdui un premier“. Apartamentul vizat de Emil Boc are o suprafaţă de peste 200 de metri pătraţi şi acces la grădină. Potrivit legii, primul-ministru nu va plăti chirie pentru viitoarea locuinţă de serviciu.

În blocul din Prezan locuieşte încă Nicolae Văcăroiu şi au locuit mulţi ani, ca buni vecini, Traian Băsescu, pe vremea când era primar al Capitalei, şi Adrian Năstase, ca premier şi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Năstase şi Băsescu, acum adversari înverşunaţi, au rămas cu amintiri calde din perioada în care locuiau în vila din Prezan, momente povestite de amândoi cu nostalgie. Năstase a relatat de mai multe ori episodul inundaţiei provocate de Nicolae Văcăroiu: „Cel care ne-a inundat şi pe mine, şi pe Traian Băsescu a fost Nicolae Văcăroiu. Este adevărat că toţi încercam atunci să strângem apa, în condiţiile în care Nicu Văcăroiu era plecat din Bucureşti şi robinetul de apă de la el curgea încontinuu. A trebuit să intrăm, nu neapărat prin efracţie, dar cu ajutorul unui coleg, să oprim apa“.

Locuinţele de protocol alocate demnitarilor au constituit întotdeauna subiecte de scandal. Cel mai recent şi mai răsunător l-a avut în centru pe Mircea Geoană, proaspăt preşedinte al Senatului. Acesta plătea în jur de 200 de dolari pentru vila din Strada Cucu Starostescu, însă, ulterior, chiria i-a fost mărită de 15 ori. Situaţia locativă a liderului PSD a fost până în prezent una controversată. La sfârşitul lui 2007, el şi-a prelungit contractul cu RA-APPS până la mijlocul anului 2008, pe motiv că nu are unde să se ducă. „Stau în această casă cu chirie pentru că nu am altă soluţie. (…) Păi, cum să renunţ? Unde să mă duc?“, spunea atunci Geoană, care a explicat că ar urma să-şi achiziţioneze un apartament într-un ansamblu rezidenţial nou, pentru care a plătit deja un avans.

După expirarea termenului de închiriere, Regia l-a somat în zadar în câteva rânduri pe şeful PSD să evacueze casa. Odată cu preluarea preşedinţiei Senatului, familia Geoană a scăpat de presiunile RA-APPS, pentru că funcţia îi permite o locuinţă de serviciu, SPP şi girofar, la fel ca şi primului-ministru. În plus, conducerea Regiei va fi preluată în ianuarie de un om al PSD, întrucât la negocierile pentru împărţirea funcţiilor aceasta a revenit partidului lui Geoană.


*cotidianul


0 Responses to “Premierului Boc i s-a pregătit patul lui Năstase”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 325.204 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: