11
dec.
09

Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule

Peste 138 de mii de voturi nule vor fi renumărate de Biroul Electoral Central pentru a se stabili dacă există sau nu diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal al scrutinului şi realitate.

Decizia de astăzi a magistraţilor Curţii Contiruţiuonale este definitivă. La alegerile prezidenţiale, de duminica trecută, Traian Băsescu a obţinut cu 70.000 de voturi mai mult decât Mircea Geoană. Liderii Partidului Democrat Liberal spun că decizia Curţii Constituţionale ar putea elimina orice suspiciune asupra procesului electoral. Şi liberalii salută decizia Curţii Constituţionale şi spun că aceasta nu trebuie să fie una formală.

Bursa de de valori Bucureşti a trecut pe minus după decizia Curţii Constituţionale. Pelungirea crizei politice se traduce în scăderi pe piaţa de acţiuni. După creşteri şi de 2 procente în debut BET-FI pierdea peste 1% la ora 14.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

PSD a înaintat şi la Înalta Curte o cerere de asigurare a probelor, care se judecă tot vineri .
Partidul Social Democrat a depus, joi, şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de asigurare a probelor invocate în cererea de anulare a alegerilor prezidenţiale, pe care instanţa o ia în discuţie vineri.

Reprezentanţii PSD au depus, joi după-amiază, la Curtea de Apel Bucureşti, o acţiune prin care solicită instanţei să oblige instituţiile implicate în procesul electoral să nu distrugă probe referitoare la alegeri.

„Este vorba de o ordonanţă prin care s-a solicitat instanţei să oblige instituţiile care au fost implicate în procesul electoral să nu distrugă probele care ţin de procesul electoral. Ei au voie conform legii să le distrugă, iar noi am cerut să nu le distrugă. Între acestea se încadrează buletine de vot, înregistrări filmate, procese verbale, tot”, a declarat pentru NewsIn Dan Şova, parlamentar PSD.

Cererea depusă de PSD vizează documente şi înregistrări deţinute de Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Biroul Electoral Central şi umează să fie luată în discuţie vineri, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bucureşti, Daniel Grădinaru.

Videanu: PDL respectă decizia CCR şi va participa la renumărarea voturilor .
Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, după anunţarea deciziei CCR de renumărare a voturilor nule de către Biroul Electoral Central, că PDL respectă decizia şi va ajuta la renumărarea voturilor, considerând-o de natură să elimine orice suspiciune legată de procesul electoral.

Băsescu: Mi se pare corect că s-a dat curs solicitării PSD de a număra voturile anulate .
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, după decizia CCR privind renumărarea şi reexaminarea voturilor nule de către BEC, că i se pare corect să s-a dat curs solicitării PSD de numărare a voturilor nule, că nu este „nimic anormal, este în lege şi este constituţional”.

BEC solicită membrilor Birourilor Judeţene să se prezinte vineri la sedii .
BEC a solicitat vineri Birourilor Electorale Judeţene, Birourilor Sectoarelor Capitalei şi Biroului pentru secţiile de vot din străinătate să asigure prezenţa tuturor membrilor la sedii începând de la ora 15.30.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri NewsIn, Biroul Electoral Central transmite tuturor Birourilor Electorale Judeţene, ale sectoarelor Bucureşti şi a Biroului pentru secţiile din străinătate să ia toate măsurile necesare în vederea asigurării prezenţei la sedii pentru aplicarea hotărârii Curţii Constituţionale prin care s-a stabilit reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora.

BEC a trimis, vineri, la CCR o adresă prin care cere precizări dacă reexaminarea voturilor nule va fi făcută de membrii BEC la sediul din Bucureşti sau dacă operaţiunea va fi făcută de BEJ-uri, care să transmită apoi centralizarea, având în vedere că CCR aşteaptă un răspuns până luni.

BEC invocă termenul scurt în care CCR a cerut un răspuns, adică până luni la ora 15.00. şi faptul că buletinele de vot se află arhivate la tribunalele judeţene.

„Vă solicităm această precizare, întrucât o parte din membrii BEC consideră că din dispozitivul hotătrârii dumneavoastă rezultă cu claritate că această operaţiune trebuie făcută efectiv de membrii BEC la sediul său din Bucureşti”, se arată în comunicatul BEC.

CCR a decis vineri reexaminarea şi renumărarea celor 138.476 de buletine nule de vot în condiţiile în care diferenţa care l-a plasat pe Traian Băsescu pe primul loc este de 70.048 de voturi.

Muhuleţ: Renumărarea şi reexaminarea voturilor nule se face la BEC, începând de vineri seara .
Biroul Electoral Central a decis ca renumărarea şi reexaminarea voturilor nule să se facă la BEC începând de vineri seara, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt Marian Muhuleţ.

Potrivit acestuia, Curtea Constituţională a răspuns solicitării Biroului Electoral Central arătând că Biroul ar trebui să îşi organizeze singur activitatea şi ar trebui să se decidă singur asupra detaliilor privind renumărarea şi reexaminarea voturilor nule.


0 Responses to “Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 322.049 hits
decembrie 2009
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: