31
dec.
09

Entrepreneur.com: Cum va fi 2010?

Cum va fi 2010?” se întreabă redactorii revistei Entrepreneur. Aceştia au identificat 10 trenduri pentru anul viitor. Printre acestea se află energia verde, piaţa produselor pentru vârstnici, retailul cu discount şi educaţia. Lista e întocmită pe baza datelor adunate de la asociaţii patronale şi de la companii de cercetare a pieţei şi a fost actualizată anual, din 2007 şi până în prezent.

Pe primul loc în lista revistei Entrepreneur de trenduri se află turbulenţele economice. Răsturnările acestor ani creeză numeroase oportunităţi antreprenoriale, pentru cei dispuşi să lucreze într-un mediu foarte instabil. Studiile arată că numărul celor aflaţi în căutare de job-uri care au pornit propria afacere a crescut de la 2,7% în ultimul trimestru din 2008 la 8,7% în trimestrul II din 2009.A doua tendinţă identificată pentru 2010, este energia verde. Potrivit companiei de cercetare de piaţă Cleantech, investiţiile fondurilor de capital de risc, numite şi venture capital, în tehnologii curate le depăşesc deja pe cele în IT sau biotehnologie. O altă tendinţă de care antreprenorii ar trebui să profite este piaţa vârstnicilor. De la cosmetice, la site-uri de dating pentru cei trecuţi de prima tinereţe, cam tot ce are legătură cu procesul de îmbătrânire poate genera venituri.

La fel se va întâmpla şi cu magazinele cu discount, deja mult mai căutate de consumatori decât înainte. În aceeaşi tendinţă se înscrie şi creşterea veniturilor magazinelor de second-hand. În Statele Unite, acestea au înregistrat, în 2009, o creştere de 31 de procente faţă de anul precedent. În 2010, o altă tendinţă va fi întoarcerea spre business-uri locale. Oamenii preferă tot mai des să cumpere produse crescute sau făcute aproape de ei şi vândute în magazine de cartier, pentru ca banii cheltuiţi să susţină comunitatea locală.

Numărul 6 pe lista Entrepreneur.com este educaţia. Americanii se întorc la şcoală pentru a se recalifica sau a se instrui în plus, după ce şi-au pierdut job-ul sau de frica unei posibile pierderi. Câştigă nu numai universităţile ci şi companiile care oferă studii de tot felul, de la noi meserii, la abilităţi antreprenoriale. Outsourcing-ul parental poate fi de asemenea o oportunitate de afaceri noi, în 2010. Fie că e vorba de îngrijirea copiilor, servicii de menaj sau antrenarea echipelor de fotbal.

În ciuda recesiunii, datele oficiale din SUA arată că veniturile din antrenarea echipelor sportive vor creşte cu 4% în 2010. Sănătatea şi tratamentele de îngrijire sunt şi ele pe val, legate şi de îmbătrânirea generaţiei baby boomers şi de reforma din Sănătate, pusă în practică în SUA. Tratamentele şi îngrijirea la domiciliu sunt tot mai folosite iar tendinţa de creştere se va menţine şi în 2010, indiferent de deciziile luate la Washington, cred redactorii revistei Entrepreneur.

A noua tendinţă identificată este un pic mai ciudată: Texas. Oraşele Austin şi Dallas sunt citate de Wall Street Journal printre oraşele-magnet pentru tineri iar Texas domină listele din 2009 ale celor mai bune destinaţii de relocare. Pe poziţia 10 se află creşterea consumului de alcool ieftin, mai ales acasă iar ca bonus, revista adaugă la final, industria animalelor de companie, care e pe un trend ascendent: cheltuielile în acest an au ajuns la 45,4 miliard,e faţă de 43 de miliarde dolari în 2008.


0 Responses to “Entrepreneur.com: Cum va fi 2010?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 321.982 hits
decembrie 2009
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: