05
iun.
14

Totul despre sexul in timpul menstruatiei

Nu e nevoie să îţi întrerupi viaţa sexuală în timpul menstruaţiei. Dacă foloseşti protecţie şi sunteţi amândoi confortabili cu ideea nu există motive să vă oprească.

sex in timpul menstruatiei

Dacă şi tu te abţii de la sex în timpul mestruaţiei, află că nu este nevoie să faci asta. COSMO ţi-a pregătit câteva informaţii pe care trebuie să le cunoşti ca să iei o decizie în cunoştinţă de cauză.

Cele mai multe cupluri preferă să facă o pauză de la sex în aceste zile delicate, potrivit diferitelor sondaje. Motivul principal pentru care fac această alegere este că sângerarea îi intimidează pe ambii parteneri. Deşi menstruaţia este unul dintre cele mai normale lucruri care se întâmplă tuturor femeilor, în multe culturi şi religii a fost chiar asociată cu ruşinea, mizeria şi lipsa igienei.

Menstruaţia reprezintă o sângerare periodică (de cele mai multe ori lunară) de mucoasă uterină şi sânge ce are loc dacă femeia nu este însărcinată. Dacă fecundaţia nu a avut loc, mucoasa uterină, ce era pregătită pentru un embrion, este eliminată odată cu sângele. Cantitatea de sânge pierdut în această perioadă diferă de la femeie la femeie, dar de regulă nu depăşeşte 70 de mililitri (în toate zilele). Dacă în cazul tău ţi se pare prea abundentă sau dimpotrivă, spre inexistentă e cazul să îi ceri părerea unui medic ginecolog.

Ce implică sexul în timpul menstruaţiei.

În timpul menstruaţiei, libidoul femeii este mai crescut, astfel că dacă prezenţa sângerării nu vă deranjează veţi avea parte de sex mai intens.

Poate scurta durata ciclului menstrual. Spasmele musculare produse de orgasm facilitează eliberarea sângelui într-o cantitate mai mare, astfel încât sângerarea se va termina mai repede.

Scapi de dureri. Dacă şi tu ai crampe foarte dureroase în timpul menstruaţiei, orgasmul te poate scăpa de ele.

Ai o stare generală mai bună. Nicio femeie nu va spune vreodată că menstruaţia este o perioadă distractivă a lunii. În urma sexului şi a orgasmului, starea ta generală va deveni mai bună.

Favorizează apropierea între parteneri. Datorită faptului că sexul în timpul menstruaţiei este un subiect delicat, contactul intim în această perioadă te va apropia mai mult de iubitul tău.

Mai este nevoie să foloseşti protecţie?

DA! Chiar dacă eşti în timpul menstruaţiei, este nevoie să foloseşti aceleaşi metode contraceptive pe care le foloseşti şi de obicei. Riscul apariţiei unei sarcini este cât se poate de real, pentru că spermatozoizii mai pot trăi câteva zile în interiorul corpului. De asemenea, sângele este un mediu propice bolilor cu transmitere sexuală. În această perioadă, cervixul este deschis, astfel încât bacteriile se pot instala foarte uşor în cavitatea pelviană.

Un alt dezavantaj al sexului în timpul menstruaţiei este posibila pătarea aşternutului, dar acest lucru se poate rezolva cu o lenjerie închisă la culoare pe care să o speli imediat sau mai bine dacă alegeţi să faceţi sex la duş. În orice caz, este posibil să nu vedeţi nici măcar o picătură de sânge.
Ţine minte! Mai ales în această perioadă este necesar să ai mare grijă de igienta intimă! Fă un duş atât înainte, cât şi după contactul sexual.
Acestea fiind spuse, tot ce contează este ca tu şi partenerul tău să vă simţiti confortabil, pentru că nu există niciun motiv medical pentru care sexul în timpul menstruaţiei să fie interzis atâta timp cât folosiţi protecţie.

0 Responses to “Totul despre sexul in timpul menstruatiei”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 323.714 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: