Dezechilibrul hormonal la femei

Dezechilibrul hormonal la femei Hormonii joaca un rol vital in reglarea principalelor functii ale organismului, guvernand, printre altele, starea de spirit, capacitatea de autovindecare si procesul de imbatranire. Din acest motiv, chiar si cea mai mica perturbare a nivelurilor hormonale ne afecteaza viata in mod semnificativ, provocand subtile disfunctii psihologice si fiziologice.

Orice femeie isi doreste sa fie fericita si frumoasa, sa aiba incredere in ea si sa fie admirata. Starea ei psihica depinde in mare masura de echilibrul ei hormonal care determina, de asemenea, si aspectul corpului fizic. Intrucat hormonii controleaza foarte multe aspecte ale sanatatii feminine, majoritatea afectiunilor cu care se confrunta femeile sunt legate, direct sau indirect, de dezechilibrele hormonale.

Variatiile hormonale lunare care determina manifestarea ciclului menstrual pot umbri uneori starea de buna dispozitie a femeii, facand-o sa fie irascibila, iritabila sau, dimpotriva trista, apatica si cu tendinte depresive. Practic, organismul femeii este supus vartiatiilor homonale pe durata intregii vieti a acesteia.
Unul din primele semne pe care o femeie il are datorita unui dezechilibru hormonal este lipsa ciclului menstrual sau un ciclu menstrual neregulat. Printre alte simptome fizice si emotionale uzuale se pot aminti si durerile de cap, sensibilitate la nivelul sanilor, transpiratie, retentie de lichide, insomnie, endometrioza, schimbari bruste de dispozitie etc.

De cele mai multe ori, problemele de natura hormonala sunt puse pe seama functionarii incorecte a ovarelor sau a altor organe care alcatuiesc sistemul endocrin, cum ar fi tiroida, de ex. In realitate insa, acestea sunt mult mai complexe si nu apar peste noapte, ci sunt generate de totalitatea factorilor care alcatuiesc stilul de viata.

Stilul de viata este un aspect extrem de important pentru starea de sanatate, mai ales cand vine vorba despre hormoni. O viata echilibrata inseamna echilibru emotional, fiziologic dar si hormonal. Iar daca hormonii femeii sunt in echilibru, aceasta va dormi bine, va avea mai multa energie, un libido crescut, o stare psihica foarte buna, iar sistemul imunitar, reproducator si cel digestiv vor functiona fara probleme. Migrenele, oboseala excesiva, hipotiroidismul, sindromul ovarelor polichistice, depresiile – toate sunt rezultatele dereglarilor hormonale nascute in urma unui stil de viata nesanatos.

Viata de zi cu zi presupune, din pacate, multe surse de stres: emotional, nutritional, fiziologic, care creeaza un dezechilibru al nivelului de cortizol, care la randul lui deregleaza hormonii feminini. De asemenea, alimentatia necorespunzatoare, nesanatoasa sau de tip fast-food, lipsa miscarii fizice regulate, problemele financiare sau familiale etc. afecteaza sistemul endocrin al femeii, generand astfel fluctuatiile hormonale.

Atunci cand persoana se confrunta cu un dezechilibru hormonal, nimic nu-i poate aduce mai multe beneficii decat un stil de viata sanatos. Iar daca la asta se adauga si cateva abordari holistice, bazate pe dieta, miscare, odihna suficienta si unele tehnici de reducere a stresului, in scurt timp se va observa o ameliorare a simptomelor. Cu ajutorul plantelor medicinale si a remediilor obtinute din ele, se pot combate usor multe manifestari generate de dezechilibrul hormonal. Totul este ca fiecare femeie sa isi cunoasca profilul hormonal si apoi sa utilizeze acele remedii naturale care i se potrivesc. Pe langa celelalte metode de terapie, remediile naturiste au avantajul de a actiona delicat asupra organismului, stimuland buna functionare a sistemului endocrin, reproductor si imunitar.

Un prim remediu ar fi suplimentul alimentar SHECURE tablet, marca Ayurmed. Acesta are efect tonic general, vitaminizant, mineralizant, actioneaza asupra metabolismului, asupra sistemului nervos si endocrin. Are o compozitie complexa, din care amintim: Malus sylvestris (marul paduret), Triticum vulgaris (graul), Cissus quadrangularis, Asparagus racemosus (Shatavari), Bacopa monnieri (Brahmi), Withania somnifera (Ashwagandha).

Per ansamblu, acest supliment este un excelent tonic al aparatului genital feminin, contribuind la mentinerea sanatatii genitale a femeii. Este eficient in mentinerea echilibrului hormonal, normalizeaza ciclul menstrual, previne si combate durerile pre-menstruale si menstruale. Este util pentru prevenirea si tratamentul osteoporozei instalate post-menopauza, pentru controlul greutatii in aceasta perioada, are efect adjuvant in tratamentul infectiilor uro-genitale (uretrite, cistite, leucoree), este antiinflamator si antitumoral, creste capacitatea de adaptare a organismului la stres si suprasolicitari, inlatura anxietatea si depresia.

Un alt supliment este siropul SHECURE, marca Ayurmed care are proprietati tonice, revitalizante, imunostimulente si afrodisiace. Compozitia lui complexa amelioreaza disfunctiile ovulatorii, normalizeaza menstruatia si galactogeneza (procesul de formare a laptelui matern). Reduce sangerarile abundente din meno- si metroragii, elimina starile neplacute aparute in perioada pre-menstruala si menstruala, asigura energia necesara sustinerii unor eforturi intense fizice si psihice. Este eficient in prevenirea si combaterea infectiilor uro-genitale si a litiazei renale.

Al treilea supliment, KAMAIANY, marca Ayurmed este extrem de eficient in tratamentul chisturilor ovariene si fibroamelor uterine, reduce menstruatiile abundente si previne aparitia efectelor neplacute asociate menopauzei: iritabilitate, depresie, anxietate, bufeuri, transpiratii nocturne. Previne osteoporoza si anemia feripriva secundare menopauzei. Fortifica aparatul genital feminin, mentinandu-l intr-o stare optima de sanatate, este tonic general si afrodisiac, contribuie la mentinerea echilibrului hormonal si psihic al femeii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.