23
aug.
14

Iubirea este mai presus de judecata

Iubirea este mai presus de judecata Pe cel care greseste din slabiciune omeneasca trebuie sa-l iertam neincetat. Sunt persoane care sustin ca nu la fel trebuie sa ne comportam cu cei care persista in greseala.

Eu cred ca orice iertare pe care o acordam aduce o schimbare in bine in fiecare dintre noi. Si din acest motiv spun ca e minunat daca reusim sa-i iertam tot timpul si pe cei care si-au facut din greseala o obisnuinta. Nu stim cum lucreaza Dumnezeu. Oricand El poate misca inima celui ce greseste permanent prin iertarea pe care noi o acordam fara limite. Il simt pe Dumnezeu mai lucrator atunci cand iert pe oricine.

Sa acord iertarea pe baza judecatii, spunand acesta merita sa fie iertat pentru ca stie ca a gresit si doreste sa fie iertat, pe cand celalalt nu, mi se pare a pune accentul mai mult pe lucrarea noastra si mai putin pe cea dumnezeiasca.

Nu impartasesc credinta ca iertarea are efect doar in persoana care doreste sa se indrepte. Cred ca se poate ajunge ca o persoana care greseste tot timpul si este iertata permanent, sa puna inceput bun daca noi cerem acest lucru de la Dumnezeu ori de cate ori o acordam. Iar aceasta lucrare ne intareste si pe noi in iertare.

Toti avem slabiciuni. Ar fi trist sa nu iertam pe motiv ca cineva nu are dreptul la iertare. Dar si mai trist ar fi ca nici noi sa nu fim iertati de Dumnezeu din cauza neiertarii unei persoane.


0 Răspunsuri to “Iubirea este mai presus de judecata”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 331.041 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Rusaliile Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: