22
ian.
15

Anglia: Implanturi contraceptive la fetele de 10 ani, fără acordul părinţilor

4a28c-copii-tristi-educatie-bani-300x216Cotidianul britanic Daily Mail a realizat o anchetă în urma căreia aflat, pe baza dreptului la informare publică, faptul că, din 2010 încoace, autorităţile de sănătate din Marea Britanie au realizat, pe bani publici şi fără acordul părinţilor, implanturi contraceptive la pre-adolescente şi adolescente cu vârste pornind de la 10 ani, astfel: un implant la o fată de 10 ani, 53 la fete de 12 ani, 281 la fete de 13 ani, 3.000 la fete de 13 ani şi 6.300 la fete de 15 ani.

Implanturile implică eliberarea în organism a unei doze mari de progesteron (hormon care favorizează cancerul de sân, mai ales la femeile care nu au dus încă la termen nicio sarcină) şi nu au fost niciodată testate pe grupe de vârstă mai mici de 18 ani. La femeile adulte, printre efectele adverse cunoscute, se numără greaţa, schimbările bruşte de dispoziţie, acneea şi durerile de cap.

Organizaţiile pro-familie şi pro-viaţă au protestat, pe motiv că această practică favorizează exploatarea sexuală a minorelor. Norman Wells de la Family Education Trust a declarat, citat de Daily Mail: „Oferirea de implanturi cotraceptive fetelor înseamnă să le dai undă verde pentru a se implica în activitate sexuală ilegală, răpindu-le protecţia oferită de legea care stabileşte vârsta pentru consimţământul sexual” şi care la ora actuală este de 16 ani.

Paul Tully, Secretar General la SPUC, Societatea pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi, din Anglia, a declarat, citat de LifeSiteNews.com: „Ne îngrijorează faptul că o copilă care ia contraceptive este mult mai vulnerabilă când e presată să facă sex şi e mai predispusă să ajungă şi la avort”.

În plus, acesta a avertizat şi că o astfel de practică nu face decât să vină în sprijinul grupurilor care cer reducerea vârstei pentru consimţământul sexual, o cerinţă la care de altfel 84% din englezi se opun, conform unui sondaj BBC din 2010. În Anglia, vârsta minimă pentru consimţământul sexual este, la fel ca şi în România, de 16 ani. Aceasta datează din 1885, când societatea civilă engleză a cerut mărirea vârstei consimţământului sexual de la 13 ani, pentru a evita prostituţia copiilor.

Dr. Donna Harrison, director executiv la Asociaţia Americană a Medicilor Obstetricieni şi Ginecologi Pro-Viaţă, a declarat, citată de LifeSiteNews.com, că un copil de 10 ani nu trebuie lăsat să continue activitatea sexuală, chiar dacă a început-o deja: „Un copil de 10 ani care este activ sexual nu poate fi decât abuzat prin definiţie. La zece ani nu poate fi vorba de consimţământ informat”. Ea a mai declarat că medicii care le furnizează copiilor contraceptive cu acţiune pe termen lung ar trebui supuşi unei anchete poliţieneşti, deoarece pot deveni complici la un caz de molestare sexuală. De aceea, a propus ca medicii să fie obligaţi să anunţe poliţia în cazul în care un părinte îşi dă acordul pentru administrarea de anticoncepţionale propriului copil, deoarece se prezintă suspiciunea de exploatare sexuală sau incest.

Legea engleză nu cere, însă, consimţământul părinţilor atunci când li se prescriu minorelor contraceptive sau când acestea cer un avort.


0 Responses to “Anglia: Implanturi contraceptive la fetele de 10 ani, fără acordul părinţilor”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 325.279 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: