10
ian.
17

Și noi avem șansa de a participa la Cina cea de Taină

Preacuvioase Părinte, de ce în mănăstiri se săvârșește zilnic Sfânta Liturghie?

Nu în toate mănăstirile se săvârșește zilnic Sfânta Liturghie, dar este de dorit ca să se săvârșească în cât mai multe biserici, în cât mai multe mănăstiri. Sfânta Liturghie este cea mai puternică rugăciune, din mai multe motive. Amintesc doar unul. În Sfânta Liturghie, Golgota se face contemporană cu toți oamenii.

Și în felul acesta, toți cei care vor să se împărtășească de darurile Jertfei Mântuitorului Iisus Hristos o pot face participând la Sfânta liturghie. Hristos a spus: „Iată, Eu sunt cu voi până la sfârșitul veacurilor”. Iar El este contemporan cu noi în mai multe feluri. Dar în modul cel mai concret, mai viu, cel mai simțit, cel mai intens, este contemporan cu noi, cu toți oamenii, în Sfânta Liturghie. Jertfa Domnului este contemporană cu noi în Sfânta Liturghie.

Cina cea de Taină, la care Domnul a spus: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu” și „Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, care se varsă pentru voi și pentru mulți spre iertarea păcatelor”, este contemporană cu oamenii. Și omul nu mai este îndreptățit să spună: „Ce mare șansă au avut ucenicii că au participat la Cina cea de Taină!”, pentru că și el are aceeași șansă, pentru că și el, participând la Cina cea de Taină, Sfânta Liturghie, se împărtășește de același har de care s-au împărtășit atunci ucenicii.

Doxologia


0 Răspunsuri to “Și noi avem șansa de a participa la Cina cea de Taină”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 333.462 hits
ianuarie 2017
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

15 noiembrie - Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț [ TRINITAS TV ] Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Rusaliile Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: