14
mai
17

De la trup la suflet

In duminica a V a dupa Pasti, Biserica ne vorbeste despre intalnirea lui Hristos cu femeia samarineanca la fantana lui Iacov. Hristos ii cere acesteia sa bea, ca sa o pregateasca pentru apa cea vie. Intra in dialog cu ea, chiar daca iudeii si samarinenii se dusmaneau si nu-si vorbeau. El nu era un simplu om si de aceea nu ocoleste tinutul samarinenilor si nici nu refuza sa intre in dialog cu ei. El doreste ca toti oamenii sa se mantuiasca.

Intalnirea cu Hristos o face pe femeie sa lase vasul cu care venise sa ia apa, pentru ca facuse saltul de la o simpla apa, la apa cea vie.

De multe ori Domnul ne iese in cale prin persoane pe care noi le consideram ca trebuie ocolite. Daca samarineanca ar fi refuzat dialogul cu Hristos, asa cum o cerea dusmania dintre iudei si samarineni, ar fi ramas in continuare ratacita atat in credinta sa, cat si in viata ei.

Alteori, ne vine in fata prin subiecte care nu prezinta in ele ceva extraordinar. Asa cum se intampla si in evanghelia din duminica a V a. Hristos ii cere femeii apa din fantana lui Iacov. Nu-i nimic spectaculos in aceasta cerere si totusi dialogul se va sfarsi in descoperirea identitatii Domnului in fata acestei femei: Eu sunt Mesia.

De aici retinem ca trebuie sa fim deschisi fata de orice semen pe care Domnul il scoate in calea noastra si fata de orice cuvant rostit de acesta. De multe ori Domnul vine atunci cand credem ca nu avem nici un castig din intalnirea si discutia cu o anumita persoana. Pierdem din vedere ca Dumnezeu se foloseste de multe ori de simple intalniri si cuvinte pentru a intra in viata omului. Asadar, deschiderea noastra fata de orice om intalnit si fata de cuvintele lui, poate duce la intalnirea cu Hristos. Iar acest lucru inseamna ca am facut si noi saltul de la trup la suflet.

Adrian Cocosila

CrestinOrtodox


0 Răspunsuri to “De la trup la suflet”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 329.732 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Rusaliile Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: