29
iun.
17

Sfintii Petru si Pavel, ocrotitori ai penitenciarelor din Romania

Biserica Ortodoxa praznuieste pe 29 iunie pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Sunt cinstiti impreuna pentru ca au fost martirizati in aceeasi zi 29 iunie 67 si tot pe 29 iunie au fost mutate sfintele lor moaste in locul numit „ad catacumbas”, de pe Via Appia din Roma in anul 258.

Sfantul Apostol Petru a purtat numele de Simon inainte de a deveni ucenic al lui Hristos. Sfantul Petru era din Betsaida Galileii, un oras din partea de nord a Tarii Sfinte. Petru era pescar, la fel ca si fratele sau Andrei. Amandoi au fost mai intai ucenici ai Sfantului Ioan Botezatorul. Sfantul Petru a propovaduit Evanghelia lui Hristos in Antiohia, Pont, Bitinia, Galatia, Capadocia si la Roma. La cererea sa, a fost rastignit cu capul in jos, aratand ca suferintele sale sunt diferite fata de chinurile Domnului.

Sfantul Apostol Pavel se numea Saul inainte de convertirea de pe drumul Damascului. A vestit Evanghelia in timpul celor trei calatorii misionare. A predicat Evanghelia atat evreilor cat si paganilor, de aici numele de “Apostolul nemurilor”. Desi a fost un om invatat, a marturisit ca nu s-a folosit de intelepciunea lumii acesteia pentru a vesti Evanghelia. A fost martirizat prin decapitare pentru ca era cetatean roman, pe colina Vaticanului. Potrivit traditiei, capul sau a sarit de trei ori pe pamant, la fiecare cadere dand nastere la un izvor. De aici si denumirea de „Tre Fontane”.

Sfintii Petru si Pavel sunt numiti ocrotitori ai celor din inchisori pentru ca ambii au trecut prin lanturi si inchisori pentru Hristos si Evanghelia Sa. Tinand seama ca in penitenciare ajung cei care au gresit, Sfintii Petru si Pavel devin exemplul de iertare si incredere in bunatatea lui Dumnezeu pentru cei cazuti in pacate. Petru a gresit pentru ca s-a lepadat de Hristos, iar Pavel pentru ca i-a prigonit pe crestini. Insa, amandoi au fost iertati.

CrestinOrtodox


0 Răspunsuri to “Sfintii Petru si Pavel, ocrotitori ai penitenciarelor din Romania”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 333.461 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

15 noiembrie - Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț [ TRINITAS TV ] Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Rusaliile Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: