04
mart.
18

Nu este ceea ce cred cumpărătorii! Diferența dintre unt și untar

Așezat la raft între pachete de unt, cu un ambalaj parcă anume făcut să inducă clienții în eroare, untarul NU este ceea ce cred majoritatea celor care îl pun în coșul de cumpărături.

În realitate, deși este pus lângă pachetele de unt, locul untarului ar trebui să fie între cutiile de margarină vegetală întrucât 70% din conținutul acestui produs nu a văzut laptele și este, astfel, o păcăleală să fie vândut ca un produs lactat în adevăratul sens al cuvântului.

Am văzut pachete de unt – care de fapt nu era unt, ci scria untar și nu avea pic de lapte în el. Noi dacă permitem acestor produse falsificate în sensul corect, sau nu sunt autentice mai exact și sunt foarte ieftine în comparație cu produsele pe care producătorii români le realizează corect și cinstit, sigur că avem o mare problemă. Practic ne sabotăm producătorul român care respectă toate standardele”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu în cadrul unui eveniment pe teme agricole.

Oricine nu dorește să se lase păcălit trebuie să citească eticheta unui produs. Astfel, din lista de ingrediente a untarului aflăm imediat că nu avem de-a face cu unt adevărat, deși denumirea așa ne facem să credem. Și ambalajul ne induce în eroare pentru că se poate confunda ușor cu cel al celui mai vechi și cunoscut brand de unt românesc. De fapt, untarul are 70% grăsimi vegetale nehidrogenate. În lista de ingrediente apare și untul, însă în proporție de doar 30%, alături de conservant (acid scorbic), acidifiant (acid citric) și colorant (betacaroten).

Consumat zilnic – ca și cum am consuma un lactate de calitate, untarul poate reprezenta un pericol pentru sănătatea consumatorului, avertizează dr. Ioana Vârtosu, medic de familie. Specialistul spune că ca margarina din dieta zilnică este mai dăunătoare decât cel mai gras unt. “Studii de specialitate au demonstrat că margarina este cancerigenă. Aceasta poate duce la dezvoltarea unor tipuri diverse de cancer, cum ar fi cel digestiv, pulmonar sau genital”, a declarat medicul pentru Doctorul Zilei.

Untarul continuă să fie la raft

Produs alimentar, untarul nu poate fi scos din rafturile magazinelor din simplul motiv că este…comestibil. ”Sigur că în această situație consumatorul este indus în eroare pentru că el alege prețul mai mic, produsul respectiv este așezat la raft alături de un pachet să îi spune autentic și atunci noi punem într-o situație de diferență de competitivitate producătorii care au produse autentice, din lapte și acel produs care are nu știu cât la sută lapte. Deci trebuie să evităm să îl păcălim pe consumator. Și aceasta este o preocupare a noastră în continuare să vedem ce soluție găsim pentru că atâta vreme cât este un produs comestibil nu îl poți interzice dar trebuie să avertizăm consumatorul.Și facem apel la ANPC să ne asigurăm că în momentul în care consumatorul cumpără un produs să știe exact pe ce dă banii”, declara la începutul lunii martie ministrul agriculturii.

agrointel.ro


0 Răspunsuri to “Nu este ceea ce cred cumpărătorii! Diferența dintre unt și untar”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 333.580 hits

Arhive

15 noiembrie - Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț [ TRINITAS TV ] Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Rusaliile Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: