16
sept.
19

A ști să ceri

Nu există om pe pământ care să nu se fi rugat niciodată. Și când spun asta nu mă refer numai la rugăciunea către Dumnezeu, ci și la rugămintea către alți oameni. De la regi și împărați la obișnuiții muncitori, de la generali la țăranii care muncesc cu mâinile lor pământul pentru hrana de toate zilele, de la miniștri la cei care stau pe câmp în arșița soarelui și păzesc animalele, cu toții chemăm mila lui Dumnezeu asupra noastră și ajutorul celor de lângă noi când nu putem dovedi singuri sarcinile care ne stau în față.

A ști să ceri cu simplitate predispune la a da. Atitudinea smerită deschide inima interlocutorului, a celui de la care ceri bunăvoință. Dimpotrivă, atitudinea exigentă și arogantă face ca cel de lângă tine să se închidă în mod instinctiv.

La fel se întâmplă cu Dumnezeu, la fel se întâmplă și cu oamenii. E de ajuns să ne aducem aminte de fariseu și de vameș din bine cunoscuta pildă rostită de Hristos. Astăzi vă voi spune totuși altă pildă.

Un cerșetor orb stătea la intrarea unui restaurant cerând milostenie. Atârnat de gâtul său ținea un carton pe care scria: „Dați-mi de pomană. Sunt un biet orb”. Din întâmplare, la acel restaurant au mers să mănânce angajații unei firme de publicitate. Președintele firmei, trecând prin fața cerșetorului, i-a spus: Nu am să-ți dau pomană, însă lasă-mă să scriu ceva pe cartonul legat de gâtul tău. După care a scos un pix și a adăugat trei cuvinte pe mica pancartă a celui amărât.

Două ore mai târziu, când au ieșit din restaurant, trecând prin fața cerșetorului, acesta îi simți după glas pe cei care nu-i dăduseră milă, dar îi scriseseră ceva pe cartonul său.
„Ce ați scris pe el?, îi întrebă curios nevoiașul. În aceste două ore am primit mai mult decât în două săptămâni.“ Pe carton erau scrise cuvintele: „Dați-mi de pomană. Sunt un biet orb. Și este primăvară”.

Ziarul Lumina


0 Răspunsuri to “A ști să ceri”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 333.470 hits
septembrie 2019
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

15 noiembrie - Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț [ TRINITAS TV ] Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Sevastiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Icoana Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului Rusaliile Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: