20
iun.
20

Să păstrăm inocența copiilor !

Pentru orice făptură ra­țio­nală este absolut evident faptul că introducerea în școală a unei discipline pre­cum „educația sexuală” este nu doar deplasată și nocivă, ci pro­fund inumană, întrucât o astfel de „educa­ție” va distruge definitiv inocența copilului. Iar de păstrarea inocenței se leagă toată fru­mu­sețea, toată savoarea, toată atmosfera negrăită de poveste a copilăriei, pe care nu o poate nimic înlocui, oricâte plăceri artificiale ar născoci mintea omului care a gustat deja din fructul oprit.

Cu toate acestea, vedem că s-au ivit astăzi unii factori de decizie care să nesocotească această stare de nevinovăție a copilăriei – a cărei corupere, după cum se știe, se află sub o teribilă amenințare a Mântuitorului Însuși: „Cine va sminti pe unul din aceştia mici, care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui dacă şi-ar lega de gât o piatră de moară şi să fie aruncat în mare” (Marcu 9, 42) – și să propună introducerea „educației sexuale” în programa școlară, socotind-o legitimă în actualul context.

Și cum credeți că e motivată această legitimitate? Prin aceea că – vezi, Doamne! – astfel s-ar reduce numărul sarcinilor nedorite în rândul adolescentelor! Oare e cu putință ca acest tip de educație să rezolve problema sarcinilor la adolescente sau măcar s-o reducă cu vreun procent? Cred că nici un om onest nu poate accepta o asemenea afirmație, pentru că toate datele și experiența statelor care au mers pe această variantă (vezi: Marea Britanie) au ajuns la rezultate contrare, adică la creșterea numărului de sarcini.

Oare este posibil ca acești deci­denți ai zilei să nu cunoască nimic din modul în care funcționează trupul, imaginația și mintea unui om? Anume că a vorbi despre sexualitate altfel decât cu mare discreție și la momentul potrivit fiecăruia se poate transforma într-o incitare sau cel puțin într-o imaginare fantasmatică a unor lucruri care nu trebuie să se întâmple când dau năvală hormonii, ci numai atunci când și rațiunea își asumă responsabilitatea acestor acte și a consecințelor acestora, implicit a sarcinii? Adică o relație statornică, pe care nici o educație sexuală nu o poate dezvolta, ci numai învățătura creștină despre căsătorie.

Apoi, în toată această poveste mai este ignorat un element fundamental: faptul că nu poți limita numărul de sarcini la adolescente într-o societate în care s-a creat, prin toate mediile posibile, o „nouă cultură” ce stimulează lucrurile tocmai în acest sens! Dacă s-ar dori cu adevărat o soluție pentru adolescentele ce se lasă atrase de false miraje erotice, atunci ar trebui ca mai-marii zilei să facă tot posibilul pentru a limita prostituția, și mai ales prostituția on-line, videochatul, proxenetismul și, în general, traficul de persoane, fenomene care au alterat moral, de o manieră aproape iremediabilă, societatea românească din ultimele trei decenii.

Așadar, trebuie arătat că un astfel de proiect nu reprezintă decât o manipulare ieftină, menită să alimenteze în continuare degenerarea morală a societății, de pe urma căreia vor profita doar aceia care se hrănesc din această imoralitate. Soluția viabilă se află în altă parte: în reîntoarcerea la valorile moralei și căsătoriei creștine, fără de care nu poate exista nici un respect și nici o prețuire a vieții semenilor.

Ziarul Lumina


0 Responses to “Să păstrăm inocența copiilor !”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 312.230 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Ajunul Bobotezei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria darul lui Dumnezeu De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Familia Familia creştină Focsani fraților! Hristoase Hristos Icoana Icoanele in cultul ortodox Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi Nu te atinge de Mine omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Purtarea crucii Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Saptamana Luminata Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Epitaf Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Omul „Părinte

%d blogeri au apreciat: