27
iul.
20

Schinduful, o plantă cu virtuți multiple

Este o plantă anuală, cu flori galbene și păstăi care conțin semințe, originară din Asia și bazinul Mediteranei. Semințele acestei plante au fost folosite de-a lungul istoriei pentru gătit, aromatizarea alimentelor și în medicina populară. 

Timp de secole, schinduful a fost folosit pentru a reda sau îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor. Efectele sale deosebite au fost observate în afecțiunile digestive și respiratorii, dar și în capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge la persoanele cu diabet. Cinci grame de pulbere de schinduf, luate de două ori pe zi, înainte de mese, influențează semnificativ dezvoltarea diabetului, prin scăderea nivelului glicemiei din sânge. De asemenea, planta este cunoscută și pentru efectele sale galactogoce, ajutând la stimularea lactației la femeile care au născut.

Schinduful este disponibil în magazinele de produse naturiste sub formă de semințe, capsule și ceai. Deoarece semințele schindufului sunt amare, este recomandat ca, pentru o mai ușoară administrare, să fie consumat sub formă de suplimente alimentare sau ceai-infuzie. Sunt disponibile pulberi aromatizate, dar chiar și așa acestea sunt adesea greu de acceptat fără adăugarea unui agent aromatizant în plus.

Pentru stimularea cantității de lapte matern, poate fi administrată o capsulă de 610 miligrame (o doză disponibilă frecvent) de trei ori pe zi. Treptat, această doză poate crește până la trei capsule, de trei ori pe zi.

Prepararea ceaiului de schinduf se face ca și în cazul unei infuzii obișnuite: se adaugă între una și trei lingurițe de semințe la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat, apoi se consumă câte o ceașcă de până la trei ori pe zi. Schinduful are efecte terapeutice foarte bune și în asociere cu alte plante medicinale, cum ar fi schinelul, lucerna și feniculul. Și acest amestec de plante poate fi folosit în infuzii pentru creșterea lactației. Într-o astfel de combinație, o să observați o creștere sensibil mai mare a aportului de lapte matern în decurs de o săptămână.

În cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 este recomandată utilizarea unei cantități de la 5 până la 100 de grame de pulbere din semințe, de 1-2 ori pe zi, în funcție de toleranța individuală. Totuși, autotratarea unei afecțiuni precum diabetul și evitarea sau întârzierea tratamentului standard nu sunt de dorit.

Atunci când consumăm schinduf, cel mai frecvent efect secundar este diareea. Efectele secundare pot fi însă evitate dacă planta este administrată mai întâi în doze mici, care se măresc treptat.

Atenție! Nu este indicată utilizarea schindufului de către femeile însărcinate. De asemenea, din cauza capacității sale de a subția sângele, schinduful nu trebuie consumat de către persoanele care urmează un tratament ce include și anticoagulante. Totodată, sunt posibile și reacții alergice. Persoanele care au astm sau sunt alergice la soia sau alune pot fi alergice și la schinduf.

Dacă doriți să utilizați schinduful sub diverse forme, apelați la un fitoterapeut pentru sfaturi de specialitate privind dozarea corectă și alegeți produse care au fost supuse testelor de calitate și sunt certificate pentru consum.

Ziarul Lumina


0 Responses to “Schinduful, o plantă cu virtuți multiple”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 312.447 hits

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Ajunul Bobotezei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat Ce simbolizeaza semnul Crucii savarsit de credinciosi? ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria darul lui Dumnezeu De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Familia Familia creştină Focsani fraților! Hristoase Hristos Icoana Icoanele in cultul ortodox Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi Nu te atinge de Mine omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Purtarea crucii Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Epitaf Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Omul „Părinte

%d blogeri au apreciat: