12
nov.
20

Cum putem spune noi că am suferit ceva ?

Aduceți-vă aminte câte a pătimit Hristos pentru mântuirea noastră. Nu S-a făcut prunc cu trupul? N-a fugit de mânia lui Irod? Nu S-a supus părinților Săi? De doisprezece ani fiind, n-a învățat în Biserică, fără să fi învățat carte, ca să se mângâie cei ce sunt neînvățați? N-a umblat de multe ori și a ostenit? N-a flămânzit și cerea de mâncare de la smochin? N-a fost necinstit de iudei? Nu-i ziceau că are drac și că cu Beelzebul, domnul dracilor, scoate dracii? N-a fost lovit cu pietre și a fugit de dânșii?

N-a postit patruzeci de zile și a fost ispitit de diavolul, ca un om, când îi zicea acela: „Îți voi da Ție toate acestea de vei cădea să Te închini mie”, și a auzit de la El: „Fugi dinaintea Mea satano”? N-a spălat picioarele ucenicilor ca o slugă? N-a fost vândut de Iuda și n-a fost prins de iudei? N-a fost judecat de Ana și Caiafa? N-a fost lovit cu mâna de slugile lor? N-a fost bătut de Pilat și de mâinile pe care le-a făcut El? Nu S-a încununat cu cunună de spini spre batjocură? N-a fost înălțat pe cruce și I s-au pironit cu piroane mâinile și picioarele? N-a fost necinstit pe cruce, fiind lovit cu sulița în coaste și adăpat cu fiere? N-a fost îngropat și a înviat ca un Dumnezeu a treia zi? Cum putem spune noi că am suferit ceva?

Sfântul Teodor Studitul,

 Cuvântări duhovnicești, Editura  

Episcopia Alba Iulia, Alba Iulia, 1994, pag. 86

Doxologia


0 Responses to “Cum putem spune noi că am suferit ceva ?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 314.048 hits
noiembrie 2020
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhive

Top click-uri

  • Niciunul

Adormirea Maicii Domnului Ajunul Bobotezei Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Despre pacat si boala Doamne DUMNEZEU Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Familia Familia creştină Focsani fraților! Hristoase Hristos Icoana Icoanele in cultul ortodox Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Purtarea crucii Rugaţi-vă Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul Triodul Urmarea lui Hristos Îngerii “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Omul „Părinte

%d blogeri au apreciat: