22
mart.
21

Uleiul esențial de brad, un produs cu largi utilizări în fitoterapie

Uleiul de brad este extrem de util în eliminarea toxinelor și a altor substanțe nocive din corp, fiind un bun diuretic, capabil să elimine acidul uric, ureea, excesul de grăsimi, sărurile și fluidele din corp. De asemenea, poate induce transpirație, facilitând și mai mult îndepărtarea unor astfel de substanțe toxice. Aşadar, are o mulțime de compuși activi care ajută la detoxifierea și purificarea organismului.

Ueiul esenţial de brad este benefic şi pentru că stimulează organismul în creșterea ratelor metabolice, îmbunătățind astfel digestia în cel mai natural și mai sigur mod posibil. De asemenea, poate fi utilizat pentru masarea corpului, mai exact cu un amestec din 10 picături ulei esențial și 10 ml ulei de cocos. Este bun şi în prevenirea formării de calculi renali sau biliari, a infecției urinare sau chiar a intoxicației alimentare.

Totodată, uleiul esențial de brad are proprietăți expectorante, ajutând la eliminarea secre­țiilor din căile respiratorii superioare. Datorită proprie­tăților antitusive și antibacteriene, acest ulei esențial este un puternic inhibitor al tusei și ajută la tratarea infecțiilor și virozelor respiratorii. Puneți două picături de ulei esențial de brad pentru inhalarea cu abur și inspirați aroma pentru a curăța căile respiratorii blocate. Alternativ, puteți amesteca două picături de ulei de cocos cu care să masați ușor pe piept, spate și gât. Acest remediu este de ajutor şi în con­gestia nazală.

La fel ca majoritatea uleiurilor esențiale, uleiul de brad este un instrument excelent de aromaterapie ce poate fi difuzat acasă, dar şi la locul de muncă. Nu doar că purifică aerul, ci ajută și la crearea unei stări emoționale benefice, prin revigorare și energizare. De asemenea, calmează și are un puternic efect antistres și anxietate. Uleiul esențial revitalizează mintea și emoțiile, contribuind astfel la stabilitatea emoțională. Ori de câte ori vă simțiți stresați, obosiți sau epuizați, adăugați două-trei picături de ulei de brad în difuzor sau distilator și inspirați aroma, dar nu mai mult de 20 de minute.

Uleiul esențial de brad are și proprietăți astringente, putând trata o varietate de afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul, pruritul, eczemele. Cu proprietățile sale antiseptice și antiinflamatorii, uleiul esențial de brad poate ajuta la rezolvarea acestor probleme și la prevenirea agravării lor. Mai mult, fiind un antioxidant, uleiul esențial de brad poate ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi, care duc la o îmbătrânire prematură, oprind formarea ridurilor. Ameste­cați două picături de ulei esențial de brad cu 1 ml de ulei de jojoba și aplicați pe zonele afectate. Puteți adăuga, în mod alternativ, aproximativ două picături de ulei de brad în crema dumneavoastră zilnică de îngrijire a pielii.

Uleiul de brad ține și osteoporoza la distanță. Se amestecă ulei de brad cu ulei de cocos în proporție de 1:1 și se aplică local. Alte uleiuri esențiale care pot ajuta foarte mult la întărirea oaselor sunt uleiurile esențiale de chiparos și helichrysum. Amestecaţi întotdeauna uleiul esențial de brad cu un alt tip de ulei (de cocos, de exemplu) îna­inte de a-l aplica local, deoarece uleiurile esențiale concentrate sunt dăunătoare pielii.

Ziarul Lumina


0 Responses to “Uleiul esențial de brad, un produs cu largi utilizări în fitoterapie”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 317.733 hits

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Ajunul Bobotezei Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria De ce aprindem candele înaintea icoanelor? Doamne DUMNEZEU Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Purtarea crucii Rugaţi-vă Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Omul „Părinte

<span>%d</span> blogeri au apreciat: