13
sept.
21

Preparate savuroase şi hrănitoare cu mozzarella

Mozzarella este o brânză proaspătă, cu textură moale, originară din Italia. Rețeta tradițio­nală presupune folosirea laptelui de bivoliță, dar mulți producători, din diferite țări, folosesc şi lapte de vacă. Este un aliment esențial în dieta oricui dorește să mănânce alimente sănătoase și cu mai ­pu­ține calorii. Cu toate acestea, o caracteristică-cheie a brânzei mo­zza­­rella o constituie cantitatea mare de vitamine și minerale. S-a dovedit științific că o dietă care include mozzarella poate avea următoarele efecte: stabilizează tensiunea arterială, întărește scheletul osos, previne artrita și bolile similare, consolidează sistemele imunitar şi nervos, ajută la eliminarea durerilor de cap.

Rețete

Vinete cu ton şi mozzarella la cuptor

Ingrediente: 1 vânătă potrivită, 200 g ton bucăți în ulei de măs­line, 200 g pastă de roșii, 1 cățel de usturoi, 3-4 frunze de busuioc verde, 150 g mozzarella, 2 linguri parmezan ras, 4 roșii cherry galbene, sare, piper şi oregano după gust. Preparare: Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel, se taie capetele, apoi se taie felii potrivite. Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile de vinete pe ambele părți, apoi se scot pe un platou. Într-o cratiță se pune pasta, se adaugă usturoiul curățat și pisat, busuiocul tocat mărunt, sare, piper și puțin oregano uscat, apoi se pune cratița la foc mic. Se lasă să fiarbă sosul 5 minute şi se dă deo­parte. Se pregătește un vas de cuptor, se tapetează cu hârtie de copt, apoi se așază un strat de vinete, jumătate din sosul de roșii și se întinde uniform. Se desface tonul, se scurge de zeamă, apoi se pune din loc în loc peste stratul de vinete; se presară parmezanul ras, iarăși un strat de vinete și se unge cu restul de sos. Mozzarella se dă prin răzătoarea mare și se presară deasupra, roșiile se taie pe jumătate, se așază din loc în loc, apoi se introduce preparatul în cuptorul încins la 180 de grade, circa 20 de minute, până se rumenește deasupra. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcească, apoi se poate servi.

Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella şi piersici

Ingrediente: 500 g piept de curcan tăiat felii, 4 felii de bacon tăiat, 2 linguri ulei de măsline, 2 crenguțe de rozmarin proaspăt, coaja de la o lămâie, sare, piper, 3 linguri de făină, 1 pahar de vin alb sec, 1 cană de supă de pui sau de legume, 2 piersici fără sâmburi şi feliate, 1 lingură de miere, 200 g mozzarella, busuioc proaspăt. Preparare: Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius, se presară carnea cu sare, piper, rozmarin, coajă de lămâie, ulei și făină, având grijă să fie acoperite complet de făină. Se încălzește o tigaie, se pune puțin ulei și se prăjește baconul până devine crocant, apoi se dă deoparte, după care se mai toarnă puțin ulei și se prăjesc bucățile de carne timp de 4-5 minute; se reduce focul și se adaugă vinul și supa și se mai gătește încă 10-15 minute; se pun baconul împreună cu mozzarella ruptă bucăți și feliile de piersici, se stropesc piersicile cu miere, se transferă tigaia în cuptor şi se lasă 5 minute, până când se topește mozzarella, iar piersicile sunt ușor caramelizate. Se presară busuiocul și se servește imediat.

Ziarul Lumina


0 Responses to “Preparate savuroase şi hrănitoare cu mozzarella”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Blog Stats

  • 321.281 hits
septembrie 2021
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhive

Adormirea Maicii Domnului Ajunul Bobotezei Arhiepiscopul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Biserica Buna Vestire Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ce-i de făcut când soţii nu se mai înţeleg? cel intai chemat ce să fac?” cinstit de musulmani Cred Crucea ... Cunoașterea lui Dumnezeu Căsătoria Doamne DUMNEZEU episcopul Antiohiei [ TRINITAS TV ] episcopul Gortinei [ TRINITAS TV ] Episcopul Nicomidiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Prusiei [ TRINITAS TV ] Episcopul Romei [ TRINITAS TV ] Episcopul Tomisului [ TRINITAS TV ] Episcopul Trimitundei Familia Familia creştină Focsani fraților! făcătorul de minuni (Dezlegare la peşte) făcătorul de minuni [ TRINITAS TV ] Hristoase Hristos Iertarea Iisus Hristos Inaltarea Domnului Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post Intampinarea Domnului Izvorul Tamaduirii Izvorâtorul de mir Mitropolitul Moldovei [ TRINITAS TV ] Mitropolitul Țării Românești [ TRINITAS TV ] Mântuirea Nasterea Maicii Domnului Noi oamenii omule Ortodoxia Patriarhul Constantinopolului [ TRINITAS TV ] Piata Unirii Pocainta Postul Postul Adormirii Maicii Domnului Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel Predica la duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci Preot Tudor Marin Rugăciunea Rugăciune către Maica Domnului răbdare Saptamana Alba Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ierarh Nicolae Sfantul Pantelimon Sfintii 40 de Mucenici Sfintii Petru si Pavel Sfinţenia Sfânta Cruce Sfântul Mare Mucenic Dimitrie smerenia Triodul Urmarea lui Hristos “Maica Domnului “Miluiește-mă „Femeie „Iartă-mă „Părinte

%d blogeri au apreciat: