Uleiul de negrilică, o alternativă la uleiul de măsline

Obținut prin presarea la rece a semințelor de chimen negru, uleiul de negrilică este o sursă vegetală de acizi grași esențiali omega 3 și omega 6. Mai conţine şi numeroase vitamine şi minerale benefice organismului. De asemenea, are în compoziţie timochinona, un constituent activ, capabil să distrugă celulele canceroase.

Citește în continuare „Uleiul de negrilică, o alternativă la uleiul de măsline”

Alimentaţia variată asigură organismului mai multe molecule protectoare

Una dintre marile probleme de sănătate ale lumii moderne pare să fie şi cea mai banalizată, hipertensiunea arterială, deşi se află printre cauzele bolilor cardiovasculare, pe primul loc la mortalitate, la nivel mondial. Cau­zele hipertensiunii arteriale sunt multiple – dieta bogată în grăsimi saturate, consum de alcool, tutun, stil de viață sedentar, stres cronic. Reducerea aportului de sodiu (sare) şi consumul de legume frunzoase zilnic îmbu­nătățesc tensiunea arterială şi diminuează riscurile cardiovasculare.

Citește în continuare „Alimentaţia variată asigură organismului mai multe molecule protectoare”

Importanța cinstirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Miliarde de suflete care au credință și nădejde în Maica Domnului vor trece ușor vămile văzduhului și din moarte la viață, pentru că au cinstit-o pe Maica Domnului.

Citește în continuare „Importanța cinstirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”

Maica Domnului ‒ ocrotitoarea și mijlocitoarea întregii lumi

Oricine și oriunde o cheamă: în pădure, în pustie, la câmp, în cetate, în casă, la închisoare, oriunde ar fi, ea aude, pentru că este pusă acoperitoare și mijlocitoare a întregii lumi către Dumnezeu.

Citește în continuare „Maica Domnului ‒ ocrotitoarea și mijlocitoarea întregii lumi”

Dragostea care mută munții

Săptămânal, îmi iau rămas-bun de la dragii mei părinți, făclii veșnic arzânde pentru binele aproapelui, ruguri mistuindu-se pentru fericirea copiilor și nepoțeilor, altare de jertfă pentru toți cei ce întind mâna și le cer ajutorul… Bunii mei părinți! Sunt încă împreună, și aceasta este o minune de la Dumnezeu, având în vedere durerile și neputințele prin care au trecut. Când mă despart de ei, am grijă întotdeauna să o rog pe Maica Domnului să-i acopere cu Sfânt Acoperământul său. Fac semnul Sfintei Cruci peste casa lor și-i las în grija lui Dumnezeu, a Maicii Sale și a tuturor sfinților. 

Citește în continuare „Dragostea care mută munții”

EVANGHELIA ZILEI: 2023-06-12

LUNI
ÎN SĂPTĂMÂNA A DOUA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Evanghelia de la Matei
(VI, 31-34)

is-a Domnul: nu vă îngrijoraţi spunând: Ce vom mânca? sau: Ce vom bea? sau: Cu ce ne vom îmbrăca? – deoarece pe toate acestea păgânii le caută –; că ştie Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de toate acestea; ci căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui, şi toate acestea vi se vor adăuga. Nu purtaţi deci grija zilei de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. I-ajunge zilei răutatea ei! Cine oare este omul acela dintre voi căruia fiul său îi va cere pâine şi el îi va da piatră?; sau, de-i va cere peşte, el îi va da şarpe? Deci, dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi daruri bune fiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El!

Apostolul Zilei: 2023-06-12

LUNI
ÎN SĂPTĂMÂNA A DOUA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Ap. Romani

(II, 28-29; III, 1-18)

raţilor, nu cel ce se arată pe din afară e iudeu, nici adevărata tăiere împrejur nu este cea de din afară, în trup; ci este iudeu cel întru ascuns, iar tăierea împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în literă; şi lauda lui nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu. Care este deci întâietatea iudeului şi folosul tăierii împrejur? Este mare în toate privinţele. Întâi, pentru că lor li s-au încredinţat cuvintele lui Dumnezeu. Căci ce este dacă unii n-au crezut? Oare necredinţa lor va nimici credincioşia lui Dumnezeu? Nicidecum! Ci Dumnezeu se vădeşte în adevărul Său, pe când tot omul întru minciună, precum este scris: «Drept eşti Tu întru cuvintele Tale şi biruitor când vei judeca Tu». Iar dacă nedreptatea noastră învederează dreptatea lui Dumnezeu, ce vom zice? Nu cumva este nedrept Dumnezeu care aduce mânia? – Ca om vorbesc. Nicidecum! Căci atunci cum va judeca Dumnezeu lumea? Căci dacă adevărul lui Dumnezeu, prin minciuna mea, a prisosit spre slava Lui, pentru ce, dar, mai sunt şi eu judecat ca păcătos? Şi de ce n-am face cele rele, ca să vină cele bune? Precum suntem huliţi şi precum spun unii că zicem noi. Osânda aceasta este dreaptă. Dar ce? Avem noi vreo precădere? Nicidecum! Căci am învinuit mai înainte şi pe iudei şi pe elini, că toţi sunt sub păcat după cum este scris: «Nu este drept nici unul; nu este cel ce înţelege, nu este cel ce caută pe Dumnezeu. Toţi s-au abătut împreună, netrebnici s-au făcut. Nu este cine să facă binele, nici măcar unul nu este. Mormânt deschis este gâtlejul lor; viclenii vorbit-au cu limbile lor; venin de viperă este sub buzele lor; gura lor e plină de blestem şi amărăciune; iuţi sunt picioarele lor să verse sânge; pustiire şi nenorocire sunt în drumurile lor; şi calea păcii ei nu au cunoscut-o; nu este frică de Dumnezeu înaintea ochilor lor».