Dragostea este încercarea de a te schimba în bine împreună cu omul iubit

117Dragostea înseamnă și efort, și responsabilitatea unuia pentru celălalt, este încercarea de a te schimba în bine împreună cu omul tău iubit, este permanenta descoperire reciprocă, este cunoaștere reciprocă.

Citește în continuare „Dragostea este încercarea de a te schimba în bine împreună cu omul iubit”

Dragostea se călește în greutăți

siluetă cuplu imbrățișat

Dragostea se călește în greutăți, întărește caracterele amândurora și îi ajută să croiască împreună o singură cale pe care, pornind împreună, cei doi împreună și merg, doar înainte, pentru totdeauna.

Citește în continuare „Dragostea se călește în greutăți”

Cum îți dai seama că e omul potrivit pentru tine ?

tineri privind apusul

Îl vezi cum se manifestă, îi vezi naivitatea celuilalt, cumințenia, dorința de a se dărui, dar nu doar pentru plăceri; pentru că, de multe ori, dorința acoperă scopurile. Să aibă, deci, o identitate creștină și un eroism de a-și menține această identitate.

Citește în continuare „Cum îți dai seama că e omul potrivit pentru tine ?”

Credința vindecă

untitSfântul Chiril al Alexandriei, Comentariu la Evanghelia Sfântului Ioan, Cartea a Cincea, Cap. 1 și din Cartea a Șasea, în Părinți și Scriitori Bisericești (2000), vol. 41, pp. 369; 463-464.

Cel ce crede în Mine, precum a spus Scriptura, râuri de apă vie vor curge din pântecele lui (Ioan 7, 38). Arată cum răsplata credinței se prelungește neîmbătrânită și că cel ce nu refuză credința se va bucura de darurile cele mai bogate de la Dumnezeu. Căci va fi atât de plin de darurile venite prin Duhul, încât se va îmbogăți de ele nu numai mintea lui, ci ele se vor revărsa și în inimile altora, ca undele unui râu, binele dăruit lui de Dumnezeu trecând și la aproapele lui. Aceasta le-a dat-o chiar ca o poruncă Sfinților Apostoli, zicând: În dar ați luat, în dar să dați (Matei 10, 8). (…) Bună e deci credința, căci ne pregătește pentru harul dat de Dumnezeu, în timp ce îndoiala ne păgubește. Căci omul care se îndoiește e nestatornic în toate căile lui, precum s-a scris (Iacov 1, 8), și nu va primi de la Domnul nimic.”

Citește în continuare „Credința vindecă”

EVANGHELIA ZILEI: 2023-07-15

SÂMBĂTĂ
ÎN SĂPTĂMÂNA A ŞASEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Evanghelia de la Matei
(IX, 18-26)

n vremea aceea, a venit un dregător şi s’a închinat lui Iisus, zicând: „Fiica mea a murit de curând; ci, venind, pune mâna Ta pe dânsa şi va trăi“. Atunci Iisus, ridicându-Se, a mers după el împreună cu ucenicii Săi. Şi iată, o femeie care de doisprezece ani avea scurgere de sânge, s’a apropiat de El şi, fiind în spatele Lui, s’a atins de poala hainei Sale; că zicea în sinea ei: „Doar să mă ating de haina Lui şi mă voi vindeca“. Iar Iisus, întorcându-Se şi văzând-o, i-a zis: „Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit!“ Şi din ceasul acela femeia s’a tămăduit. Şi venind Iisus la casa dregătorului şi văzând pe cântăreţii din flaut şi mulţimea tulburată, a zis: „Depărtaţi-vă, căci copila n’a murit, ci doarme“. Dar ei râdeau de El. Iar după ce mulţimea a fost scoasă afară, El a intrat, a luat-o pe copilă de mână şi ea s’a ridicat. Şi s’a răspândit această veste în tot ţinutul acela.

Apostolul Zilei: 2023-07-15

SÂMBĂTĂ
ÎN SĂPTĂMÂNA A ŞASEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Ap. Romani
(IX, 1-5)

raţilor, spun adevărul în Hristos, nu mint, martor fiindu-mi conştiinţa mea în Duhul Sfânt, că mare îmi este întristarea şi necurmată durerea inimii. Căci aş fi dorit să fiu eu însumi anatema de la Hristos pentru fraţii mei, cei de un neam cu mine, după trup, care sunt israeliţi, ale cărora sunt înfierea şi slava şi legămintele şi Legea şi închinarea şi făgăduinţele, ai cărora sunt părinţii şi din care, după trup, este Hristos, Cel ce este peste toate Dumnezeu, binecuvântat în veci. Amin!