Preparate cu pulbere proteică din zer

Proteina din zer se obține prin separarea cazeinei din lapte. Zerul este rezultat în urma fabricării brânzeturilor. După ce s-a filtrat și purificat proteina produsă de zer, lichidul este transformat într-o pudră bogată în proteină de calitate, fără grăsimi și lactoză. Proteina din zer este considerată o proteină completă, deoarece con­ține toți cei 9 aminoacizi esențiali. Pulberea proteică din zer se consumă ca atare, adăugată în diverse rețete culinare, smoothie-uri, prăjituri, salate, supe, dulciuri, prăjituri etc.

Citește în continuare „Preparate cu pulbere proteică din zer”

Fructele şi legumele proaspete echilibrează pH-ul cavităţii bucale

Sănătatea cavității bucale este mult mai importantă decât am putea crede, fiind un indicator semnificativ al stării generale de sănătate. Este îndeajuns să ne gândim la o durere de dinți ca să realizăm importanța acesteia pentru întreaga stare de bine și pentru calitatea vieții.

Citește în continuare „Fructele şi legumele proaspete echilibrează pH-ul cavităţii bucale”

Eșecul dă posibilitatea reconstruirii sinelui

Timp de câteva zile, am auzit de la sora mea mai mică, care nu a intrat la liceul dorit, multe versiuni de regrete, priviri retrospective, lamentări, care au culminat într-o zi cu excla­mația: „Ce urât se simte eșecul”. Într-o notă ușor ironică, i-am spus că e necesar să se obișnuiască cu sentimentul şi că e bine că se „antrenează” de mică.

Citește în continuare „Eșecul dă posibilitatea reconstruirii sinelui”

„Respiraţi-L pe Hristos neîncetat !”

iisusRugăciunea este respiraţie. Când omul respiră înseamnă că trăieşte şi aceasta îl însoţeşte pe tot parcursul vieţii. Oricine începe să spună rugăciunea, începe să-şi îndrepte întreaga sa viaţă, avându-l pe părintele său duhovnicesc drept călăuză. Aşa precum răsăritul soarelui trezeşte, luminează şi dă viaţă creaţiei, la fel se întâmplă şi atunci când Hristos, Soarele dreptăţii, răsare, cu ajutorul rugăciunii, în mintea şi inima omului, dându-i acestuia viaţa cea adevărată şi trezindu-l spre a face lucrările luminii şi ale zilei celei neînserate.

Citește în continuare „„Respiraţi-L pe Hristos neîncetat !””

Când plecăm la muncă, să-L luăm și pe Hristos în minte !

273839025_4775282475933602_2946953145222420862_nSă avem pe Hristos, și cu Dânsul pe toate le putem. Auzi ce spune Apostolul Pavel: „Toate le pot în Hristos, Cel ce mă întărește!” (Filipeni 4, 13)Iar fără de El, nimic nu putem face.

Citește în continuare „Când plecăm la muncă, să-L luăm și pe Hristos în minte !”

Poartă-L mereu pe Hristos în minte !

drum_credintaCând te duci la prășit, omule, și ai luat sapa pe umăr, ia-L și pe Hristos cu tine în minte: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul (păcătoasa)!”.

Citește în continuare „Poartă-L mereu pe Hristos în minte !”

Cum ne dăm seama dacă-L iubim pe Hristos ?

untitIsaia Pustnicul, Douăzeci și nouă de cuvinte, Cuvântul XXII, 6, în Filocalia, vol. 12, (2009), pp. 165-166

„Să luăm aminte, iubiților, în chip drept la sfintele Sale porunci și să tăiem voile noastre. Căci nu vom vedea lumina poruncilor, dacă-l iubim pe cel ce ne cinstește pe noi. Căci altfel ce vom face mai mult decât cele pe care le face păgânul? Te rogi pentru cei ce-ți fac bine? Dar și vameșul face aceasta (Matei 5, 46). Dacă te bucuri de cel ce te laudă, aceasta o face și iudeul. Deci ce faci mai mult tu, care ai murit păcatului și ești viu în Hristos Iisus? Dacă-l iubești numai pe cel ce te ascultă, ce faci mai mult decât un păcătos? Acestea le face și acela. Dacă-l urăști pe cel ce-ți pricinuiește dureri și nu te ascultă și pe cel ce te ceartă, faci și tu ceea ce face păgânul. Dar trebuie mai degrabă să te rogi pentru acesta, ca să fie iertat. Dacă te superi pe cel ce te defăimează, și vameșul face același lucru. Cercetează-te deci și tu, cel ce te-ai botezat în numele Său, dacă acestea sunt faptele în care s-a arătat; sau cum te vei arăta în ziua slavei Sale și cum vei fi încununat, dacă nu ai cununa pentru patimile pe care le-ai biruit, pe care le-a biruit mai înainte de tine și Împăratul tău, dându-Se pildă ție pe Sine. Căci, când Se va arăta în slava Sa Împăratul împăraților și Domnul domnilor și se va arăta, văzut de tot neamul omenesc, în marea Sa slavă, având semnele pe care le-a pătimit pentru noi, iar tu te vei arăta neavând patimile Sale în trupul tău, îți va spune: Nu te știu pe tine. Și, văzându-i pe toți sfinții care au murit pentru numele Său, având semnul Său, te vei rușina să apari în fața lor. Cercetează viața tuturor sfinților și-i vei afla pe ei ca pe cei ce au răbdat răul și nu l-au răsplătit cu rău. Căci sângele tuturor strigă: Răzbună-ne pe noi față de cei ce locuiesc pe pământ“ (Apocalipsa 6, 10). Iar eu, care am iubit toată odihna, ce voi spune în ziua aceea, văzându-i pe Proroci și pe Apostoli, și pe mucenici, și pe ceilalți sfinți, care, suferind răul de la alții, s-au arătat îndelung-răbdători, nerăspunzând răului cu rău, nici mâniindu-se, știind că nu este voia omului, ci nedreptatea diavolului, care i-a silit pe ei să le facă lor acestea. Cercetează-te deci și tu pe tine, iubite frate, ce faci și înțelege gândul pe care-l ai înaintea lui Dumnezeu. Căci nu-l vei putea ascunde în ceasul acela.”

Citește în continuare „Cum ne dăm seama dacă-L iubim pe Hristos ?”

EVANGHELIA ZILEI: 2023-07-17

LUNI
ÎN SĂPTĂMÂNA A ŞAPTEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Evanghelia de la Matei
(XIII, 54-58)

I2n vremea aceea, venind în patria Sa, Iisus îi învăţa în sinagoga lor, încât ei erau uimiţi şi ziceau: „De unde are el înţelepciunea aceasta şi puterile? Oare nu este acesta fiul teslarului? Au nu se numeşte mama sa Maria şi fraţii săi Iacob şi Iosif şi Simon şi Iuda? Şi surorile lui, oare nu sunt toate la noi? Deci, de unde are el toate acestea?“… Şi se poticneau întru El. Iar Iisus le-a zis: „Un profet nu e dispreţuit decât în patria sa şi în casa lui“. Şi n’a făcut acolo multe minuni, din pricina necredinţei lor.

Apostolul Zilei: 2023-07-17

LUNI
ÎN SĂPTĂMÂNA A ŞAPTEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Ap. I Corinteni
(V, 9-13; VI, 1-11)

Fraților, v-am scris în epistolă să nu vă amestecați cu desfrânații; dar nu am spus, desigur, despre desfrânații acestei lumi, sau despre lacomi, sau despre răpitori, sau despre închinătorii la idoli, căci altfel ar trebui să ieșiți afară din lume. Dar eu v-am scris acum să nu vă amestecați cu vreunul care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor, sau bețiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă. Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi? Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău. Îndrăznește, oare, cineva dintre voi, având vreo pâră împotriva altuia, să se judece înaintea celor nedrepți și nu înaintea celor sfinți? Oare nu știți că sfinții vor judeca lumea? Și dacă lumea este judecată de voi, oare sunteți voi nevrednici să judecați lucruri atât de mici? Nu știți, oare, că noi vom judeca pe îngeri? Cu cât mai mult, cele lumești? Deci, dacă aveți judecăți lumești, puneți pe cei nebăgați în seamă din Biserică să vă judece. O spun spre rușinea voastră. Nu este, oare, între voi nici un om înțelept, care să poată judeca între frate și frate? Ci frate cu frate se judecă, și aceasta înaintea necredincioșilor? Negreșit, și aceasta este o scădere pentru voi, că aveți judecăți unii cu alții. Pentru ce nu suferiți mai bine strâmbătatea? Pentru ce nu răbdați mai bine paguba? Ci voi înșivă faceți strâmbătate și aduceți pagubă, și aceasta, fraților! Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Și așa erați unii dintre voi. Dar v-ați spălat, dar v-ați sfințit, dar v-ați îndreptat în numele Domnului Iisus Hristos și în Duhul Dumnezeului nostru.