Smoothie şi prăjitură cu suc de acai

Bogat în vitamine și minerale, sucul de acai oferă senzația de vita­litate. Antocianina pe care o conţine din belşug, un antioxidant foarte pu­ternic, ajută organismul în stări de stres şi inflamații, cauze ale multor boli cornice, de aceea este bine să introducem în rutina alimentară sucul de acai.

Citește în continuare „Smoothie şi prăjitură cu suc de acai”

Alimentele integrale, naturale sau puțin procesate menţin sănătatea organismului

În ultimii 20 de ani, prevalența afecțiunilor cardiovasculare și a tulburărilor de comportament alimentar la copii și adolescenți a crescut semnificativ în toate țările civilizate, caracterizate de un stil de viață modern. Rata su­pra­ponderalității a crescut, cu toa­te că pe alocuri consumul de grăsimi saturate și colesterol s-a redus. Specialiștii din domeniul nutriției și pediatriei atrag aten­ția asupra alimentației mamei în timpul sarcinii și, implicit, a fătului.

Citește în continuare „Alimentele integrale, naturale sau puțin procesate menţin sănătatea organismului”

Dragostea, datoria sfântă a celor care vor să urmeze Domnului

Iubeste-ti aproapele intinde-i o mana de ajutor" editia III-a lDacă discernământul, dreapta socotință – fără de care ar fi deosebit de riscant pentru cineva a povățui pe alții – este pentru părinte lumina pe care o împărtășește ucenicului, ceea ce-l face pe ucenic să-l caute, să se lipească de părinte, este în primul rând capacitatea acestuia de a iubi, de a fi milostiv, de a înțelege trăirile celuilalt. Câștigarea celuilalt însemna în conștiința Părinților deșertului câștigarea bunăvoinței lui Dumnezeu.

Citește în continuare „Dragostea, datoria sfântă a celor care vor să urmeze Domnului”

Împlineşte porunca iubirii din toată inima !

138313118_3395787090531321_6897865999206040894_nCea mai generală poruncă a lui Dumnezeu este porunca iubirii. Împotriva ei e atâta încălcare a răutăţii, întrecere, molimă, război în tot momentul, aprins de cel rău în sufletul omenesc întunecat, care merge prin viaţa de toate zilele cu ochii minţii legaţi, acoperiţi, orbiţi chiar, de tina vieţii de-acum, în trup.

Citește în continuare „Împlineşte porunca iubirii din toată inima !”

Pe cât de mult aleargă omul să-i ajute pe ceilalți, tot atât prisosește harul lui Hristos în el

Un singur om poate încerca să schimbe lumea, iar mai mulți s-ar putea să și  reușim. Dă și tu o mână de ajutor! · Special AradEste adevărat lucru că atât cât omul alergă să ajute pe ceilalți, tot atât prisosește harul lui Hristos în el, pentru că iubirea este porunca lui Dumnezeu, prima și cea mai mare: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din tot sufletul tău și din toată inima ta”. Iar cea de-a doua asemenea ei: „Și pe aproapele tău ca pe tine însuți”.

Citește în continuare „Pe cât de mult aleargă omul să-i ajute pe ceilalți, tot atât prisosește harul lui Hristos în el”

Călăuzirea duhovnicească la Sfântul Pahomie cel Mare

Iscusința spirituală se vede cel mai clar din călăuzirea credincioșilor. Părinții Bisericii au strălucit din acest punct de vedere, fiind întotdeauna echilibrați în aplicarea diverselor metode ascetice și experimentați în discernerea binelui de rău atunci când erau confruntați de propriii ucenici cu diferite întrebări. Acest fapt reiese și din experiența duhovnicească a Sfântului Pahomie cel Mare.

Citește în continuare „Călăuzirea duhovnicească la Sfântul Pahomie cel Mare”

Binele și răul

untitBarnaba, Epistola, cap. XVIII, în Părinți și Scriitori Bisericești (1979), vol. 1, p. 161

„Sunt două căi: a învățăturii și a stăpânirii, sau a luminii și a întunericului; iar deosebirea între cele două căi este mare; pe una sunt rânduiți îngerii luminați ai lui Dumnezeu, iar pe alta îngerii satanei. Și unul este Domn din veci și până în veci, iar altul este stăpânitor al timpului de acum al fărădelegii.”

Citește în continuare „Binele și răul”

EVANGHELIA ZILEI: 2023-08-28

LUNI
ÎN SĂPTĂMÂNA A TREISPREZECEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Evanghelia de la Marcu
(III, 6-12)

n vremea aceea, fariseii au făcut sfat cu irodianii împotriva lui Iisus, ca să-l piardă. Iar Iisus a plecat înspre mare împreună cu ucenicii Săi şi L-a urmat mulţime multă din Galileea şi din Iudeea şi din Ierusalim şi din Idumeea şi de dincolo de Iordan şi dimprejurul Tirului şi al Sidonului; mulţime multă care, auzind câte făcea, a venit la El. Şi le-a spus ucenicilor Lui să I se pună la îndemână o corăbioară; aceasta, din pricina mulţimii, ca să nu-L îmbulzească; fiindcă pe mulţi îi vindecase, de aceea năvăleau asupră-I, pentru ca toţi câţi erau în suferinţă să se atingă de El. Şi duhurile cele necurate, când Îl vedeau, cădeau înainte-I şi strigau, zicând: „Tu eşti Fiul lui Dumnezeu“. Şi El mult le certa, ca să nu-L facă ele cunoscut.

Apostolul Zilei: 2023-08-28

LUNI
ÎN SĂPTĂMÂNA A TREISPREZECEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Ap. II Corinteni
(VIII, 7-15)

raţilor, precum întru toate prisosiţi: în credinţă, în cuvânt, în cunoştinţă, în orice sârguinţă, în iubirea voastră către noi, aşa şi în acest dar să prisosiţi. Nu cu poruncă o spun, ci încercând şi curăţia dragostei voastre, prin sârguinţa altora. Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Iisus Hristos, că El, bogat fiind, pentru voi a sărăcit, ca voi cu sărăcia Lui să vă îmbogăţiţi. Şi sfat vă dau în aceasta: că aceasta vă este de folos vouă, care încă de anul trecut aţi început nu numai să faceţi, ci să şi voiţi. Duceţi dar acum până la capăt fapta, ca precum aţi fost gata să voiţi, tot aşa să şi îndepliniţi din ce aveţi. Căci dacă este bunăvoinţă, bine primit este darul, după cât are cineva, nu după cât nu are. Nu doar ca să fie altora uşurare, iar vouă necaz, ci ca să fie potrivire: Prisosinţa voastră să împlinească lipsa acelora, pentru ca şi prisosinţa lor să împlinească lipsa voastră, spre a fi potrivire, precum este scris: «Celui cu mult nu i-a prisosit, şi celui cu puţin nu i-a lipsit».