Ce-i de făcut când soții nu se înțeleg ?

De ce SOTIILE sunt stresate aproape tot timpul? Iata 7 motive, ce nu inteleg  barbatii - Aktual24Multe neînţelegeri şi certuri pornesc de la faptul că oamenii se jignesc unii pe alţiiîşi provoacă durere în suflet şi de aceea suferă. Un cuvânt spus cu dragoste face din lup mieluşel.

Citește în continuare „Ce-i de făcut când soții nu se înțeleg ?”

Mi s-a spus că-l pot îndrepta spre credință prin credința mea, dar nu reușesc. Ce să fac ?

23 Spiritual Signs You’ve Met Your Romantic SoulmateCum putem îndrepta bărbatul de lângă noi înspre credință? (Fata este ortodoxă, este creștină, iar bărbatul este ateu) Mi s-a spus că-l pot îndrepta spre credință prin credința mea, dar nu reușesc. Ce să fac? Un alt caz în care băiatul este de origine catolică. Relația noastră este un păcat? 

Citește în continuare „Mi s-a spus că-l pot îndrepta spre credință prin credința mea, dar nu reușesc. Ce să fac ?”

În căsnicie, unitatea cu celălalt ne ajută sa devenim noi înșine pe deplin

taina%20cununieiA vă preda înseamnă a vă face vulnerabil în fața celui căruia vă predați. Acest lucru nu este niciodată ușor.

Citește în continuare „În căsnicie, unitatea cu celălalt ne ajută sa devenim noi înșine pe deplin”

Semnele dumnezeiești ale Duhului

untitSfântul Grigorie Palama, Triada I contra lui Varlaam, Tratatul al III-lea, Ed. IBMBOR (2006), pp. 322-323

„Unde sunt cei care afirmă că atât cunoașterea lucrurilor, cât și înălțarea spre Dumnezeu se fac prin înțelepciunea nebună a lumii? Venind, zice Maxim, Dumnezeu în această inimă, face să se înscrie în ea, prin Duhul, semnele Sale, ca în niște table mozaice. Unde sunt cei ce socotesc inima neputincioasă să primească pe Dumnezeu? Însuși Pavel zice, înainte de toți, că legea harului se primește nu pe table de piatră, ci pe tablele de carne ale inimii (II Corinteni 3, 3). La fel zice Macarie: Inima domnește peste tot trupulDe aceea, când pune stăpânire pe inimă harul, el domnește peste toate gândurile și mădularele. Căci acolo sunt mintea și toate cugetările sufletului. Acolo, trebuie deci să vedem dacă a înscris harul legile Duhului. Dar să auzim iarăși pe Maxim, cel care pentru curăția lui a fost luminat și în privința cunoștinței și în ceea ce-i mai presus de cunoștință: Inimă curată, zice, este aceea care-I înfățișează mintea lui Dumnezeu lipsită de orice formă și gata să primească întipărirea semnelor Lui, prin care El Se face simțit. Unde sunt cei ce afirmă că Dumnezeu Se poate cunoaște numai prin cunoașterea lucrurilor, necunoscând și nead­mițând o vedere a Lui prin unire? Iată ce zice Dumnezeu prin oarecare purtător de Dumnezeu: Nu învățați de la om, nici de pe scrisoare, ci din însăși luminarea Mea și din razele ca de soare ce le trimit în voi. Cum nu va fi deci mintea, cea lipsită de orice formă și întipărită de semnele dumnezeiești, mai presus de cu­noștința lucrurilor?

Citește în continuare „Semnele dumnezeiești ale Duhului”

EVANGHELIA ZILEI: 2024-06-15

SÂMBĂTĂ
ÎN SĂPTĂMÂNA A ŞASEA DUPĂ PAŞTI

Evanghelia de la Ioan
(XIV, 10-21)

Zis-a Domnul ucenicilor Săi: cuvintele pe care Eu vi le grăiesc, nu de la Mine le grăiesc, ci Tatăl – Cel ce rămâne întru Mine – Îşi face lucrurile Sale. redeţi-Mă că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl întru Mine; iar de nu, credeţi-Mă de dragul acestor lucruri. Adevăr, adevăr vă spun: Cel ce crede în Mine va face şi el lucrurile pe care le fac Eu; şi mai mari decât acestea va face, că Eu la Tatăl Meu mă duc. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, pentru ca Tatăl să se preamărească întru Fiul. Dacă veţi cere ceva întru numele Meu, Eu îl voi face. De Mă iubiţi, păziţi-Mi poruncile! Şi Eu Îl voi ruga pe Tatăl, şi alt Mângâietor vă va da vouă, pentru ca’n veac să rămână cu voi, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nici nu-L cunoaşte; Îl cunoaşteţi voi, de vreme ce la voi rămâne şi întru voi va fi. Nu vă voi lăsa orfani; voi veni la voi. Încă puţină vreme şi lumea nu Mă va mai vedea; voi însă Mă veţi vedea, pentru că Eu trăiesc şi voi veţi trăi. În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt întru Tatăl Meu şi voi întru Mine şi Eu întru voi. Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este cel ce Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine, iubit va fi de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui“.

Apostolul Zilei: 2024-06-15

SÂMBĂTĂ
ÎN SĂPTĂMÂNA A ŞASEA DUPĂ PAŞTI

Ap. Fapte
(XX, 7-12)

I2n zilele acelea, adunându-se ucenicii să frângă pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. Iar în camera de sus, unde se adunaseră, erau multe făclii aprinse. Dar un tânăr cu numele Eutihie, șezând pe fereastră, când Pavel ținea lungul său cuvânt, a adormit adânc și, doborât de somn, a căzut jos de la catul al treilea și l-au ridicat mort. Iar Pavel, coborând, s-a aplecat peste el și, luându-l în brațe, a zis: Nu vă tulburați, căci sufletul lui este în el. Și, suindu-se și frângând pâinea și mâncând, a vorbit cu ei mult, până în zori, și atunci a plecat. Iar pe tânăr l-au adus viu și foarte mult s-au mângâiat.